Ciocolata este unul dintre cele mai populare alimente. Pe lângă faptul că îți poate da papilele gustative peste cap, are și anumite beneficii pentru corp.

Efecte după prima bucățică!

Beneficiile ciocolatei încep imediat după prima gură. Un studiu a analizat reacțiile creierului în timpul și după consumul de ciocolată.

Inițial, creierul produce serotonină și dopamină, hormoni care îți îmbunătățesc starea de spritit. Iar în momentul în care cacaoa se absoarbe în sânge, rezultatul este plăcere. (Efectele asupra creierului se păstrează 2 ore după consumare)

Ciocolata conține feniletilamina, un compus denumit „drogul iubirii”, deoarece creaza același stimul creierului ca și cum ai fi îndrăgostit.

Din nefericire pentru noi, nu toate tipurile de ciocolată sunt la fel. Beneficiile sunt atribuite ciocolatei cu peste 85% cacao. Aceasta stimulează creierul, reduce senzația de anxietate și depresie, reduce inflamațiile, scade glicemia și colesterolul LDL. De asemenea, îmbunătățește comunicarea între celulele creierului, rezultând la o memorie mai bună.

Toate bune și frumoase, dar să nu uităm că este recomandată în cantități mici, deoarece conține suficiente calorii, zahăr și grăsimi.

Prea mult dintr-un lucru bun este un lucru rău.