A trecut ceva timp de când nu am mai vorbit despre suplimente și m-am gândit să fac un stack pentru fiecare obiectiv.

Nu am precizat nimic despre suplimentele pentru performanța, dar despre ele vom vorbi curând, atunci când voi incepe o serie de postări cu antrenamente funcționale.

Am ales să lucrez cu firma Genius Nutrition pentru că, momentan, cred că sunt singurii care oferă o calitate foarte ridicată și aduc produse noi, inovative, aproape de la lună la lună.

Pentru comunitatea noastră Genius ne-a oferit un cod de reducere, la orice comandă, codul angel12 și veți avea 12% reducere.

Pentru Masă Musculară

1.iMass

La bază este un gainer, fără zahăr, lucru care este foarte important pentru a ne păstra nivelul de insulină stabil. Acesta ne ajuta să ne creștem aportul caloric din proteine și carbohidrați cu indice glicemic mic.

Administrare recomandată:

 • 50 gr dimineață cu 3-400ml de apă sau lapte.
 • 50 gr după antrenament 3-400 ml de apă.

Aroma preferată: Ciocolată

*Pentru cei care nu ați folosit niciodată suplimente sub formă de pudră, acestea se amestecă într-un shaker. 

2.iVitamins

În trecut se spunea că vitaminele te îngrașă. Niciodată nu am văzut logica, pentru că vitaminele conțin 0 calorii, deci acest lucru ar fi imposibil. Dar, dacă luam în calcul faptul că acestea vor creste absorbția nutrienților în corp, atunci cu siguranță vor duce la creșterea în greutate. În special, la persoanele foarte slabe există fenomenul “trece ca prin sac”, indiferent de cât mănânci, parca pur și simplu trec alimentele prin tine. Acest lucru apare de la lipsa absorbției. Dacă îmbunătățim absorbția și venim cu alimente sănătoase pentru creșterea în masă musculară, atunci rezultatele vor veni, cu siguranță.

Administrare recomandată:

 • 2 capsule cu micul dejun

3.Fury Extreme sau Whisper

Aici avem 2 variante de PreWorkout. Aceste băuturi au ca scop îmbunătățirea antrenamentului. Atunci când suntem energici, concentrați și avem nutrienții potriviți, vom avea un antrenament pe cinste. În unele zile nu avem chef, în unele zile suntem obosiți. Pentru acele zile avem nevoie de aceste suplimente. La prima vedere pot părea scumpe. Dar dacă luați 1-2 porții / săptămână (doar atunci când aveți nevoie) cele 20-30 de porții, vă vor ajunge 2-3 luni.

De asemenea, dacă veți lua în fiecare zi, corpul se va obișnui și efectele se vor diminua.

Administrare recomandată:

 • 1 porție în zilele în care sunteți obosiți.
 • 1 porție în zilele în care vă antrenați grupele deficitare.

4.Omega 3T

Acest supliment este lăudat atât de experții în sănătate, cât și de cei din fitness și culturism.

Printre cele mai importante beneficii avem:

 • Ajută producția de hormoni
 • Ajută la elasticitatea pielii
 • Reduce înflamațiile
 • Ajută la funcționarea creierului și lista continuă…

Nu toate suplimentele cu omega 3 sunt făcute la fel. Voi împrumuta o scurtă explicație de pe site-ul Genius Nutrition.

“Produsul nostru fiind în formă pură trigliceridă (TG), care are cea mai mare viteză de asimilare și rată de absorbție în comparație cu majoritatea produselor cu ulei de pește omega-3 în formă de esteri etilici (EE).
Omega-3 în forma de esteri etilici este predominantă pe piață din cauza costului mai mic. Această formă este mult mai ieftină pentru a fi produsă în comparație cu OMEGA-3T™ (forma superioară trigliceridă). În procesul de producere are loc distilarea moleculară, care elimină contaminațiile industriale (metale grele, PCB) prezente în uleiurile de pește. După care se concentrează moleculele de omega-3 – EPA și DHA. Odată ce purificarea este completă prin procesul de micro-distilare, producătorii lasă uleiul concentrat  de omega-3 în forma EE, motivul este simplu – COSTUL. Procesul de convertire a uleiului concentrat de pește în formă de esteri etilici înapoi la forma naturală trigliceridă (TG) este mult mai costisitoare. Acesta este motivul pentru care Genius Nutrition®, folosește OMEGA-3T care este o formă concentrată și convertită în forma naturală trigliceridă, care este cea mai buna formă finală de omega 3.”

Administrare recomandată:

 • 2 capsule cu o masă principală

5.iBCAA

BCAA-urile sunt acronimul de la Branched Chain Amino Acids și reprezintă 3 aminoacizi esențiali foarte importanți: Leucina, iso-Leucina și Valina. Aceștia cresc asimilarea proteinelor în mușchi, au efect anticatabolic și ajută la recuperare.

Aceștia se extrag, în general, în 2 moduri:

 • Chimic, din păr și pene de rață.

 • Prin fermentare, din alge.

Cei folosiți și recomandați de mine sunt extrași prin fermentare.

Administrare recomandată:

 • 5 gr după 2 ditre mesele principale
 • 5 gr după antrenament (sau în cazul în care se folosește iWhey după antrenament, BCAA-urile se vor lua în timpul antrenamentului)

Pentru Slăbire

1. iWhey sau Whey-X5

În perioada de slăbire avem nevoie de o cantitate de proteine mai ridicată, pentru a ne păstra masa musculară. Este ca o “asigurare”. Aici intervine suplimentarea cu un concentrat proteic.

 • iWhey – Concentrat Proteic
 • Whey – X5 – Concentrat proteic + Izolat proteic + Complex de enzime digestive pentru a ajuta la asimilarea mai bună a proteinelor

Evident Whey-X5 este puțin mai scump, dar dacă vă permite bugetul, aceasta ar fi prima mea variantă. Dacă nu, pe locul 2 este cu siguranță iWhey.

Administrare recomandată:

 • 30 gr. după antrenament
 • 30 gr. dimineața (în cazul în care nu vă atingeți necesarul de proteine cu un singur shake)

2. Lipo-GN

În perioada de slăbire, urmărim să transformăm corpul într-o mașina de ars grăsimea. În primul rând alimentația este foarte importantă, dar ne putem ajuta și de unele substanțe pentru a ajuta puțin procesul. Aici intervine Lipo-GN, care este o combinație dintre substanțe termogenice și lipotropice pentru a grăbi arderea grăsimilor.

Administrare recomandată:

 • Începeți cu o singură capsulă, deoarece produsul este foarte puternic. După 2-3 săptămâni puteți crește la 2 capsule, doza maximă fiind de 3 capsule.

3.iVitamins 

4.Omega 3 

Despre acestea am vorbit mai sus, nu are rost să ne repetăm.

5.Creatină

Aici am fost într-o cumpănă între creatină și BCAA-uri, totuși cred că veți avea mai mult de câștigat de la creatină. Aceasta vă ajută să păstrați masa musculară și forța. Lucru foarte important în perioada de slăbire, mai ales dacă nu doriți să arătați ca un maratonist la finalul procesului.

Administrare recomandată:

 • 5 gr după antrenament cu 250ml de apă.

Atenție! În momentul în care folosiți creatină, trebuie să consumați minim 3-4l de apa pe zi pentru a putea fi folosită eficient. Consumul foarte redus de apă poate aduce probleme.

Acestea au fost recomandările mele, sper că v-au fost de folos, spor la treabă!