Am o rețetă pentru cei din echipa “Nici o zi fără dulce!”  Astăzi ne vom bucura de un Cheesecake cu unt de arahide și ciocolată. Rețeta este echilibrată, după cum veți vedea din valorile nutriționale.

Ingrediete pentru blat:

  • 70 gr. făină de ovăz
  • 70 gr. fulgi de ovăz
  • 70 gr. făină albă 
  • îndulcitor lichid 
  • 80 ml de piure de mere
  • aproximativ 200 ml de lapte 
  • Ulei de cocos (pentru uns tava) – se poate folosi și unt obișnuit

Ingrediente pentru cremă 

Ingrediente pentru glazură 

Modul de preparare:

  1. Preîncălzim cuptorul la 180 grade. 
  2. Amestecăm făina de ovăz, făina albă și ovăzul, împreuna cu praful de copt și piureul de mere. 
  3. Adăugăm puțin lapte în timp ce amestecăm constant, până obținem o compoziție omogenă. 
  4. Ungem un vas de yena cu ulei de cocos. 
  5. Transferăm blatul în vasul de yena și îl întindem bine. 
  6. Punem blatul la cuptor timp de 10-15 min. 
  7. Într-un bol amestecăm toate ingredietele pentru cremă cu un mixer. 
  8. După ce scoatem blatul, adaugăm crema și punem la cuptor pentru 45-50 min. la 180 grade. 
  9. Între timp, pregătim glazura. Pe un ochi mic, punem toate ingredientele pentru glazură și amestecăm foarte bine. 
  10. Fierbem glazura 3-5 min. (în acest timp amestecaă în continu) După care, o lăsăm să se răcorească până scoatem restul prăjiturii. 
  11. După ce scobitoarea iese curată, scoatem prajitura din cuptor și adăugăm glazura. 
  12. O lăsăm să se răcească încet, apoi o ținem la frigider 1-2 ore înainte de a fi consumată. 

Valorile Nutriționale:

În total avem o prăjitură de 2,2kg. Deci se vor sătura câțiva oameni. 

Iar pe 100 gr. avem:

  • 195 kcalorii
  • 11 gr. carbohidrați
  • 11 gr. grăsimi 
  • 11 gr. proteine