Adăugați acest articol în categoria „Descoperiri Medicale Bizare”. O femeie din Taiwan s-a dus la medic, crezând că are o infecție la ochi, iar medicul a descoperit 4 albine care se hrăneau cu lacrimile ei. 

Facem o pauză pentru a procesa informația…

Acele albine erau din familia Halictidae și sunt atrase de transpirația oamenilor.

Doamna „He” era într-o zi în grădină și smulgea buruieni. A simțit că i-a intrat ceva în ochi și a încercat, fără succes, să rezolve problema cu apă.

Până seara, avea ochiul umflat, așa că a mers la control la Spritalul Universitar Fooyin.

Dr. Hung Chi-ting, șeful cabinetului de oftalmologie, a descoperit albinele care aveau aproximativ 4mm fiecare, hrănindu-se cu lacrimile doamnei He.

„Am văzut ceva care semană cu un picior de insectă, așa că le-am tras afară, una câte una, fără a le vătăma.” Dr. Hong către „The Guardian”

Din fericire, atât albinele, cât și doamna He se recuperează cu bine. A fost inspirată pentru că nu s-a frecat la ochi în tot acest timp. Acest lucru ar fi putut agita albinele. Și cu siguranță nu vrei 4 albine purtatoare de ace, nervoase, în interiorul ochilor tăi.

„Din fericire a venit la spital repede, altfel ar fi trebuit să-i scoatem ochiul pentru a-i salva viața.” Dr. Hung catre CNN.

Dr. Hung spune că în mod normal, acest tip de albină nu atacă persoanele și că cel mai probabil au fost luate de un curent puternic de aer și apoi au fost atrase de conținutul de proteine din lacrimi.

„A fost foarte dureros. Lacrimile îmi curgeau încontinuu. Mi-a fost foarte frică.” a declarat doamna He