Potrivit ultimelor statistici publicate de WHO (World Health Organization), femeile trăiesc mai mult decât bărbații. 

WHO a publicat săptămâna trecută raportul „World Health Statistics” în care se analiza, printre altele, creșterea speranței de viață. Pentru prima dată, au împărțit analiza pe sexe, separând femeile de bărbați.

Deci știm așa:

  • Din anul 2000, speranța medie de viață a crescut de la 66.5 ani până la 72 ani. Acest lucru se datorează în principal îmbunătățirii tehnologiei. Acum, bolile sunt descoperite mai repede și tratamentele sunt mai calitative.
  • Momentan, femeile au speranța de viață la 74.2 ani, iar bărbații la 69.8 ani.
  • Diferența este cea mai mare în țările civilizate, unde serviciile medicale sunt mai calitative.

Motivul este unul destul de banal. 

Femeile se duc la medic mai des și își iau în serios problemele. 

„Bărbații tind să evite radiografiile sau testele, de parcă sunt invincibili.” dr. Lawrence Jenkins către ABC News.

Ratele de suicid la bărbații din întreaga lume au fost, de asemenea, cu 75% mai ridicate  decât la femei, în 2016, potrivit raportului.

„Această problemă ar putea fi evitată dacă bărbații ar urma tratamente antidepresive. Dar, cei mai mulți nu fac acești pași.” dr. Jenkins

Anul aceasta, de Ziua Internațională a Sănătății (7 aprilie), atenția a fost concentrată pe asistența medicală primară și pe metodele de prevenire a bolilor.

Această analiză urmărește să crească conștientizarea în rândul bărbaților și să-i încurajeze să facă teste periodice pentru boli precum HIV, boli de inimă sau diferite tipuri de cancer.