Sa fim activi fizic este cel mai important dacă dorim să slăbim sau să ne menținem greutatea, nu?

Stilul de viață sedentar este arătat cu degetul atunci când vorbim de obezitate. Cu toate acestea, nu este tot timpul cazul.

Universitatea Loyola Chicago, a făcut un studiu pe 3 ani, publicat in Peer J (2017), analizând 1944 de bărbați si femei cu vârste între 25-40 ani din Ghana, South Africa, Jamaica, insulele Seychelles si USA.

Aceștia au analizat indicele de masa corporala și nivelul de activitate, timp de 3 ani.

Rezultatele

După ce au analizat toate datele, nu au putut face o legătură directă între scăderea în greutate și nivelul de activitate crescut. Ba chiar dimpotrivă, unii care au avut un nivel de activitate crescut, au crescut mai mult în greutate decât alții cu un nivel de activitate scăzut. Cel mai probabil a intervenit sentimentul de recompensa “am făcut o grămadă de mișcare astăzi, merit o pizza + desert”(aproximativ 3.000 kcalorii).

În schimb, un rol foarte mare l-a jucat mediul înconjurător. Cei care locuiau lângă fast-food-uri au luat mai mult în greutate decât cei care locuiau într-un loc mai izolat sau departe de restaurate.

Concluzia

Se pare că antrenamentele nu pot învinge o dietă dezorganizată. Cu toate acestea, nu înseamnă că sportul nu este important în drumul către un stil de viață mai sănătos, dar nu trebuie să neglijăm nutriția.

Mai bine faci schimbări mici în ambele locuri (nutriție și antrenament), decât să faci schimbări drastice doar pe un singur plan.