Este posibil ca o singură masă cu iaurt pe zi să reducă Inflamațiile din corp?

Un studiu recent spune că “da”!

Inflamațiile joacă un rol într-o gama foarte mare de probleme. De la psoriazis, la eczeme, la Alzheimer’s și diabet, la depresie și schizofrenie, până la retenția de apă.

În esența, inflamațiile nu sunt un lucru rău. Este mecanismul corpului de a se apăra, așa zisa “prima linie de apărare a sistemului imunitar”. Cu toate acestea, dacă aceasta rămâne mai mult decât este necesar, devine o problemă.

Sunt mai multe produse anti-inflamatorii la farmacii, dar după cum știm, toate acestea au și efecte adverse asupra sănătății.

Lactatele ar putea rezolva problema?

De-a lungul anilor,  au fost diverse dezbateri pe acest subiect. Unii spun că lactatele reduc inflamațiile, alții spun exact opusul.

Universitatea din Wisconsin-Madison s-a hotărât să caute un răspuns concret. Rezultatele au fost publicate în “Journal of Nutrition” și “British Journal of Nutrition”.

Au descoperit că iaurtul reduce inflamațiile, deoarece îmbunătățește integritatea intestinelor, acest lucru impiedicând toxinele produse de bacteriile intestinale să ajungă în sânge și să susțină inflamațiile.

Studiul a avut un eșantion de 120 de persoane, a durat 9 săptămâni, iar participanții au consumat zilnic aprox. 350 ml de iaurt. (340ml, echivalentul la 12 ounce).

Acum, oamenii de știință caută elementul care produce aceste beneficii, pentru a putea fi administrat separat.

Concluzia

Iaurtul poate fi o sursă foarte bună de nutrienți, îmbunătățind și integritatea intestinelor, dar este important să căutăm o sursă cat mai calitativă.