A venit vremea să aruncăm o privire la tehnologiile care vor fi disponibile în viitorul apropiat. Modul în care abordăm problemele de sănătate se va schimba în următorii ani, în special pentru cei care au bugetul necesar pentru noile tehnologii. 

Mai jos aveți cele mai interesante tehnologii din industria sănătății, prezentate la CES 2020:

Mateo Smart Bathmat 

Mateo este noul cântar de baie, doar că sub formă de prosop / covoraș. Acesta ne poate spune greutatea, compoziția corpului și chiar postura, în funcție de cum călcăm pe el.

Vine cu o aplicație, care îți arată toate aceste informații. La bază, funcționează ca un cântar inteligent.

Bisu Body Coach 

Bisu este un test de urină care îți oferă sfaturi. Îți poate spune cat ești de deshidratat, nivelul de electroliți, aciditate și corpi cetonici.

Poate veni în ajutorul celor care țin dieta ketogenică.

Glutrac 

Glutrac este un ceas, venit din Hong Kong, care promite să-ți arate glicemia fără să te înțepi în deget. Acesta folosește o combinație de senzori și algoritmi pentru a determina acest lucru. Am mai vazut astfel de ceasuri în dezvoltare, dar majoritatea întârzie să apară pe piață.

Heart Hero 

Heart Hero este un defibrilator portabil inteligent. Acesta vine cu un sistem AI încorporat care alertează automat autoritățile, analizează pulsul și dă un șoc electric, doar dacă este necesar. Practic, în cazul unei urgențe, tot ce trebuie sa faci este să-l instalezi pe persoana în cauză și dispozitivul face restul.

Dacă va ajunge pe piață, probabil va deveni obligatoriu în trusele de prim ajutor. Poate nu în cele obișnuite pe care le ținem în mașina, dar ar fi o idee bună pentru instituții sau avioane.

MedWand

MedWand este un dispozitiv mic, care vine cu 10 funcții de diagnosticare, care vor permite medicilor să te examineze de la distanță. Acesta include extensii pentru inimă, plămâni, nivelul de oxigen al sângelui, nas, gat, gură și nu numai.

Practic, vei purta o conversație de la distanță cu medicul tau, în timp ce el îți poate face aproape orice control de rutină pentru a-ți monitoriza starea de sănătate.

Acest dispozitiv se va potrivi foarte bine pentru cei care suferă de o boală mai gravă și au nevoie de control periodic. Poate fi o idee bună si pentru persoanele în vârstă, care mai sar peste controalele medicale.

The YO 

The YO este un test pentru fertilitate. Acesta conține un kit de analiză a spermei, plus accesul la aplicația care îți va prezenta rezultatele. Probabil, mulți bărbați vor prefera această variantă, față de mersul la o clinică unde aștepți medicul să vorbească despre fertilitatea ta.

The Monit

The Monit este un senzor pe care îl așezi pe scutec și vei primi notificare pe telefon atunci când trebuie schimbat.

Acestea ar fi produsele care au avut parte de cea mai multă atenție, dar nu sunt singurele. Trendul este către echipamentele de diagnosticare inteligente sau de la distanță. Oamenii vor să afle cât mai multe despre sănătatea lor, dar nu toți vor să meargă direct la medic.