Acest domn este la al doilea transplant de față, după ce primul a fost respins de către corp.

În 2010, dl. Jarome a primit primul tranasplant de față pentru a vindeca o boală rară – neurofibromatoză de tipul 1 – Este o boală care duce la apariția tumorilor pe față, ducând la desfigurarea pacientului.

Primul transplant a avut succes până în 2015, atunci când a început să se simtă rău. Medicii l-au diagnosticat greșit și i-au dat o medicamentație pe care corpul lui a respins-o. Iar, în 2017 organismul i-a respins și fața pe care o primise.

Acesta este un risc care apare în cazul oricărui transplant, deoarece sistemul imunitar vede organele sau părțile străine ca pe un potențial pericol.

În acel caz, dr. Laurent Lantieri (cel care s-a ocupat de toată procedura) a fost nevoit să îi scoată fața, lăsându-l “like the walking dead” după cum a spus acesta către CBS News.

Hamon nu a mai putut să vorbească sau să mănânce până puțin mai devreme anul acesta, când și-a găsit un donator în vârstă de 22 ani.

ws

“Am 43 ani. Donatorul meu avea 22. Deci, am devenit cu 21 de ani mai tânăr” a spus Hamon la o televiziune franceză. 

“Pentru cineva care a trecut ca printr-un război nuclear, o duce bine.” dr. Lantieri. 

Transplanturile de față sunt foarte rare, primul făcut fiind tot în Franța pe Isabelle Dinoire, după ce a fost desfigurată de propriul caine.