Una dintre rețetele mele favorite până acum. Aceste plăcinte sunt bune în orice perioadă. Indiferent că vrei să slăbești, să crești în masă musculară sau să te menții, tot își vor găsi un loc. De asemenea sunt o gustare foarte bună, în special dacă doriți ceva de luat la pachet.

Ingrediete Aluat:

Am folosit un aluat de 750 gr. Îl puteți face la mașina de pâine, malaxor sau în modul clasic, manual.

Vă voi lăsa ingredientele pentru 500 gr. / 750 gr. / 1000 gr.

  • Apă – 160 ml. / 260 ml. / 320 ml.
  • Ulei de Măsline – o linguriță / o linguriță și jumătate / 2 lingurițe
  • Sare – jumătate de linguriță / o linguriță / o linguriță și jumătate
  • Făină Neagră sau Integrală – 160 gr. / 240 gr. / 320 gr.
  • Făină Albă – 160 gr. / 240 gr. / 320 gr.
  • Drojdie Uscată – Jumătate de plic / un plic / un plic și jumătate

Ingrediente compozitie:

  • 700 gr. carne tocată de pui – eu am făcut un mix de 350 gr. de pulpe + 350 gr. piept de pui
  • 2 linguri de sos de soia
  • 50 ml. sos de barbeque
  • Jumatate de plic de usturoi pudră
  • Puțină pudră de chilli
  • 2 Gălbenușuri + 5 ml ulei de măsline (pentru uns la final)
  • Mac, susan, semințe – pentru presărat la final

Mod de preparare:

  1. În primul rând trebuie să ne ocupăm de aluat.
  2. Adăugăm toate ingredientele pentru aluat și începem să frământăm bine, timp de minim 20 de min.
  3. După ce avem un aluat omogen, îl lăsăm la crescut timp de 2 ore.
  4. Când aluatul are aproape 2 ore de când este la crescut, revenim să ne ocupam de carne.
  5. Într-un bol, amestecăm toate ingredientele pentru compoziție –  carnea, sosul de soia, sosul barbeque, usturoiul și pudra de chili.
  6. Încingem o tigaie cu 5 ml. de ulei de măsline și punem carnea la foc mediu.
  7. Amestecăm periodic pentru a asigura o gătire uniformă.
  8. Acum avem aluatul și cu carnea gata de lucru.
  9. Ungem blatul de lucru cu ulei.
  10. Tăiem aluatul în bucăți mici ( puțin mai mari decât o minge de ping-pong) și le întindem pe lungime.
  11. Pe jumătate din suprafața aluatului adăugăm carne, iar cealaltă va veni precum un capac pe deasupra.
  12. Apăsăm bine marginile pentru a ne asigura că nu se vor desprinde în timpul gătirii și le băgăm dedesubt.
  13. Repetăm procesul până terminăm aluatul.
  14. Așezăm plăcintele într-o tavă pentru cuptor, pe o foaie de copt.
  15. Amestecăm 2 gălbenușuri cu 5 ml. de ulei de măsline și cu un penson vom unge foarte bine toate plăcintele.
  16. Presărăm cu mac, susan, sare, la alegere și băgăm la cuptor pentru 20-30 de min.

Valori Nutriționale

Pentru toata compozitie – pe care le puteti imparti la numarul de bucati pe care le aveti.

  • 2878 kcalorii
  • 355 gr. Carbohidrati
  • 55 gr. Grasimi
  • 215 gr. Proteine

Eu am făcut 14 în total, fiecare având:

  • 206 kcalorii
  • 25.5 gr. Carbohidrati
  • 4 gr. Grasimi
  • 15.4 gr. Proteine

Poftă bună!