Revenim în bucătărie cu o rețetă pentru suflet. Știm cu toții ce avem de făcut atunci când trebuie să ținem dietă. Legume, carne slabă, etc. etc. Dar, din când în când, vrem sa ne mai delectam cu ceva și în același timp să nu ne dam dieta total peste cap. 

Așa că astăzi vă propun o prăjitură cu ciocolată și proteine, prietenoasă în valorile nutriționale.

Ingrediente Blat 

Ingrediente Cremă

Mod de preparare

  1. Încălzim cuptorul la 180 grade.
  2. Într-un bol, amestecăm toate ingredientele lichide pentru blat (iaurtul, ouăle, esența și îndulcitorul).
  3. Adăugăm și restul ingredientelor pentru blat și amestecăm bine în continuare.
  4. Într-un vas înalt punem o foaie de copt și adăugăm tot amestecul pentru blat. Vasul trebuie sa fie înalt.
  5. Blatul va sta la cuptor pentru 20-30 de minute. Dacă iese scobitoarea curată, atunci este gata.
  6. Între timp, pregătim crema. Toate ingredientele pentru cremă într-o oală la foc mediu și amestecăm constant până compoziția ajunge la o textură cremoasă.
  7. După ce este gata blatul, îl scoatem din foaia de copt și îl lăsăm să se răcorească.
  8. Taiem blatul în doua pe orizontală.
  9. Punem jumatate de cremă intre cele 2 felii de blat și cealaltă jumătate deasupra.
  10. Lăsăm prăjitura la rece 2-3 ore.

Valorile nutriționale pentru toată prajitura

  • 2.213 Kcalorii
  • 260 gr. Carbohidrați
  • 70 gr. Grăsimi
  • 161 gr. Proteine

Poftă Bună!