În SUA, tocmai s-a dat o lege care obligă restaurantele care au mai mult de 20 de puncte de lucru deschise să afișeze caloriile în meniu, atât pentru felurile de mâncare cât și pentru băuturi.

Iar clienții au reacționat exact cum era de așteptat. Mult mai mulți încearcă să facă alegeri mai sănătoase sau mai scăzute caloric pentru că acum știu exact câte calorii are fiecare fel de mâncare.

Cred că este o idee excelentă și ar trebui implementată în orice restaurant, fie el clasic sau fast-food.

Având această informație la dispoziție, nu mai trebuie sa stai în dubii “Oare ce ar fi mai bine să mănânc, care îngrașă mai mult?”

Obișnuiesc să-mi calculez caloriile zilnic, folosind aplicația MyFitnessPal, dar este foarte greu de dedus ce conține un pui vienez, o porție de tagliatelle carbonara sau o ciorbă. Dar pentru cei care au făcut acele mâncăruri este destul de simplu de calculat pentru că știu exact ce ingrediente au folosit.

De asemenea, când vine vorba de alcool, afișarea caloriilor ne poate deschide ochii. Atunci când vedem că un cocktail poate avea 600 kcalorii (Pina Colada), ne vom gândi de 2 ori inainte să vorbim cu ospatarul.

Pentru cei care ați achiziționat Programul de Slabire știți ca am făcut câteva rețete sănătoase, pe care le-am calculat și am generat și un cod de bare pentru ele. Practic tot ce trebuie să faceți este să scanați codul cu aplicația myfitnesspal și aflați atât caloriile, cât și macronutrienții.

Ce părere aveți, credeți că ar fi o idee bună să fie caloriile afișate în meniurile restaurantelor?