O nouă cercetare de piață făcută de firma Nielsen arată că 22% din americani au redus consumul de carne. Alți 15% își doresc să înlocuiască proteinele de origine animală, cu cele de origine vegetală.

Americanii au consumul cel mai crescut de carne ajungând la 126 kg carne / an, de persoana, iar ca și medie sunt pe locul 1 la consumul de proteine, media fiind undeva la 2 gr / kg.

Foarte mult dacă avem în vedere că la noi persoanele sportive se chinuie să ajungă la 1,8-2 gr/kg, de multe ori apelând la suplimente.

O altă problemă care începe să se agraveze ar fi modul în care sunt crescute animalele. Toate studiile sau cercetările care au arătat anumite riscuri ale consumului de carne au fost făcute pe carne crescută industrial.

De exemplu carnea de vită “bio” – crescută cu iarbă, este diferită ca și tesut, structură, fața de vită crescută industrial.

După cum vă închipuiți, nici antibioticele adăugate nu contribuie la sănătatea noastră.

Și să nu mai consumăm carne?

Este important să vă găsiți o sursă de carne de calitate. Mai bine consumați mai puțină carne și mai de calitate (de tara).  Același lucru este valabil pentru alimentele – legume, lactate, fructe, etc.

Din păcate încă nu știm efectul pesticidelor, al hormonilor și al antibioticelor asupra copului, pe termen lung, dar cu siguranța nu este unul pozitiv.