Dacă nu ești bucătar de profesie, probabil nu ești foarte încântat atunci când vezi o rețetă complicată. Fără altă introducere, să trecem la rețetă!

Ingrediente pentru două porții:

  • 400 gr Somon proaspăt
  • 500 gr Cartofi
  • 150 ml. Iaurt Grecesc 2% grăsime
  • 200 ml. Smântână 12% grăsime
  • 3 căței de usturoi

Metodă de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 grade.
  2. Curățați și tăiați rondele cartofii.
  3. Așezați cartofii pe o foaie de copt și condimentați.
  4. Băgați cartofii la cuptor pentru aproximativ 40 de min.
  5. Într-un bol amestecăm: smântâna, iaurtul, sare, boia dulce, cățeii de usturoi zdrobiți.
  6. Băgați sosul la frigider.
  7. Întoarceți somonul cu pielea în sus și faceți tăieturi de 1 cm adâncime, la 1 cm distanță una de cealaltă. Acest lucru va permite gătirea uniformă a peștelui. Condimentați cu sare, pieper și usturoi.
  8. Atunci când cartofii mai au 10 min de stat la cuptor, puneți 5ml de ulei de măsline într-o tigaie și lăsați-l să se încingă bine.
  9. Adăugați somonul în tigaie, cu pielea în jos, la foc mediu, fără capac.
  10. Somonul va începe să se gătească și se va albi de jos în sus. Atunci când s-a albit cam 3 sferturi, îl întoarceți pe partea cealaltă. Nu îl întoarceți până atunci! Ar trebui să dureze aproximativ 5 min. Lăsați înca 3-4 min și pe cealaltă parte și peștele este gata.

Poftă bună!