În Londra, 2019, saptamana trecuta, s-a organizat un maraton la care au participat 40.000 oameni. Doamna Jessica Anderson s-a înscris în maraton cu un singur obiectiv în minte: Să doboare Recordul Mondial pentru cea mai rapidă femeie care aleargă un maraton într-o uniforma de asistentă.

Doamna Andreson este asistentă la spitalul Royal London și a terminat maratonul în 3 ore 8 minute si 22 secunde, doborând recordul vechi din 2015 cu 32 de secunde.

Guiness a respins recordul deoarece doamna Andreson nu purta rochie. În termenii lor, uniforma de asistentă trebuia sa fie alcatuită din rochie și nu din pantaloni cu bluză.

„Mi-au spus că trebuie să port o rochie albă sau albastră și cu șapcă albă, altfel recordul nu va fi recunoscut.”

„Nu am vrut să port asta și am zis să îmi port adevarata uniformă de la spital, deoarece titlul recordului este Cel mai rapid maratonist în uniforma de asistentă” – Jessica Andreson

Se pare că publicul i-a dat dreptate, pornind un trend cu #WhatNursesWear în care asistentele postează uniformele din diverse spitale și clinici.

Pentru a face acest maraton și mai controversat, echipa de curățenie a început să jignească persoanele care au terminat mai greu.

Elizabeth Ayres care facea parte din ultimul grup de alergători a auzit comentarii precum ” Dacă nu erai atât de grasă, ai fi putut alerga!” sau „Este o cursă de alergat, nu de mers!” – a transmis către BBC.

Directorul Maratonului Londrei și-a cerut scuze în mod oficial și a spus că vor desfășura o investigație pentru a rezolva problema.