Organizația Mondială a Sănătății (WHO – The World Health Organisation), îndeamnă toate țările să interzică grăsimile trans.

Grăsimile trans sunt responsabile pentru cheaguri pe artere, ducând la 500.000 decese / an.

“De ce copiii nostri trebuie să aibă un ingredient atât de periculos în alimentele lor?” Director General WHO, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus

Grăsimile trans apar într-o varietate de alimente, de la prăjiturele, biscuiți, popcorn pentru microunde, până la fast-food.  Acestea apar atunci când uleiurile care de regulă sunt în stare lichidă se procesează pentru a rămâne în stare solidă sau semi-solidă. Chimicalele care permit această transformare creează cheaguri pe artere.

Aici, toți experții s-au pus de accord cum că “Nu există loc pentru grăsimile trans create în mod artificial, în alimentația oamenilor.”

New York City a interzis grăsimile trans acum 10 ani, urmând exemplul Danemarcei.

Inițial acestea au apărut atunci când toată lumea credea că grăsimile saturate sunt foarte rele pentru sănătate și au zis că grăsimile trans ar fi o variantă mai bună. Acum, după zeci de ani de la apariția acestora, ne întoarcem tot la variantele naturale. Cu toate că știința a evoluat foarte mult, cred că suntem departe de a crea ceva procesat chimic care să fie mai sănătos și mai potrivit pentru corpul nostru decât ceea ce găsim în natură.