Rețetă Pui dulce picant
O rețetă ideală pentru iubitorii de mâncare chinezească, fie că alegi să mănânci alături de paste sau de orez.
Valori nutriționale pentru toată compoziția de ~600g:
- 900 kcalorii;
- 37 gr. Carbohidrați;
- 23 gr. Grăsimi;
- 129 gr. Proteine;
Ingrediente:
- 600g piept de pui;
- 25g amidon;
- sare;
- piper;
- paprika.
- usturoi;
- ghimbir;
- ardei iute;
- 60ml sos dulce acrișor;
- 15ml sriracha;
- 35ml sos soia;
- 5g miere
- 5ml ulei de măsline.
1. Tăiem pieptul de pui cubulețe.
2. Într-un bol amestecăm amidonul, sarea, piperul și paprika. Adăugăm puiul și amestecăm foarte bine.
3. Într-o tigaie încinsă și unsă cu ulei de măsline adăugăm puiul și-l prăjim foarte bine, pe toate părțile.
4. După ce puiul s-a prăjit, scotem și adăugăm restul ingredientelor pentru sos.
5. Când s-a format sosul, adăugăm din nou puiul și mai prăjim câteva minute.
Tips-uri:
- Puteți adăuga mai multă sriracha sau să o scoateți de tot, în funcție de cât de picant vă doriți să fie.
- Perfect de mâncate și alături de o garnitură de legume trase la tigaie.
Leave a comment