Prăjiturele Vegane cu Cocos
Acest desert din nucă de cocos și ciocolată, gătit fără coacere, este fără gluten, ușor de făcut, cu conținut scăzut de carbohidrați, fără gluten, fără zahăr rafinat, este vegan, bogat în fibre, sănătos și este un deliciu perfect pentru zilele însorite.
Dacă iubești nuca de cocos, această rețetă este cu siguranță pentru tine.
Rețetele fără coacere sunt grozave, mai ales atunci când este cald afară sau nu ai cuptor. Realizarea acestor mini torturi de cocos este super simplă și necesită doar câteva ingrediente.
Timp de preparare: 20 de minute.
Timp de răcire: 1 oră
Porții: 8
Valori nutriționale/ 100 gr: (valorile nutriționale sunt calculate pentru o porție).
- Calorii: 218 kcal
- Grăsime: 15 gr
- Grăsimi saturate: 13 gr
- Carbohidrați: 22 gr
- Fibra: 4 gr
- Proteine: 3 gr
INGREDIENTE:
Stratul de ciocolată:
- 100 gr smochine
- 30 gr nucă de cocos
- 24 gr cacao
- 15 gr miere
Stratul de nucă de cocos:
- 90 gr nucă de cocos
- 160 gr de iaurt
- 28 gr ulei de cocos
- 60 gr îndulcitor lichid
Pasul 1: Adăugați toate ingredientele pentru stratul de ciocolată la robotul de bucătărie. Amestecați câteva secunde până când amestecul este unul sfărâmicios și ușor lipicios.
Pasul 2: Puneți aluatul într-o tavă pentru brioșe și apăsați ușor.
Pasul 3: Amestecați toate ingredientele pentru stratul de nucă de cocos în blender pentru câteva secunde. Puteți folosi și un robot de bucătărie.
Pasul 4: Puneți umplutura de nucă de cocos peste stratul de ciocolată și apăsați ușor. Puneți tigaia în congelator timp de cel puțin o oră.
Sfaturi:
1. Vă recomand să folosiți o tavă pentru brioșe de silicon, deoarece face mult mai ușoară scoaterea acestora din forme.
2. Dacă nu aveți o tigaie specială pentru brioșe, puteți folosi o tigaie normală pentru a face o tartă vegană cu nucă de cocos.
3. Adăugați puțin rom în crema de cacao pentru a face această rețetă și mai delicioasă.
Leave a comment