Rețetă Brownie cu cartof dulce

Rețetă Brownie cu cartof dulce

Poate nu te-ai gândit niciodată că ai putea adăuga cartof dulce într-un desert, dar rezultatul este foarte delicios. Brownie ușor de făcut, indulgent și cu o legumă ascunsă. 

Valori nutriționale per 100g:
  • 242 kcalorii;
  • 30 gr. Carbohidrați;
  • 11 gr. Grăsimi;
  • 7,6 gr. Proteine; 

 

Ingrediente:

  • 500g cartof dulce copt;
  • 3 ouă; 
  • 100g făină de ovăz;
  • 60g făină migdale; 
  • 50g unt de arahide Genius;
  • 40g cacao;
  • 100g curmale Medjool fără sâmburi (dacă sunt prea tari, le lăsați la înmuiat 10min în apă fierbinte);
  • 50ml sirop de agave;
  • 30g alune de pădure;
  • 30g fulgi de ciocolată neagră;
  • sare;
  • vanilie.

1. Punem toate ingredientele în bolul unui blender, mai puțin fulgii de ciocolată și alunele de pădure și mixăm 2 minute, până compoziția devine o pastă.

2. Dacă nu aveți piure de cartof dulce, puteți pune un cartofi dulce de dimensiuni medii la cuptorul preîncălzit la 200 grade, timp de aproximativ 40min. Verificați dacă este copt și în interior. Curățați de coajă și este gata de folosit.

3. După ce compoziție este gata, transferăm totul într-o tavă pregătită în prealabil cu hârtie de copt. Nivelăm bine și presărăm pe deasupra fulgii de ciocolată și alunele de pădure.

4. Transferăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 20-25 minute. 

5. Lăsați brownie să se răcească bine, înainte de a servi.

 

Poftă bună!

Tips&tricks: 

  • Puteți adăuga orice unt de alune vă place, migdale, caju, tahini.
  • Puteți presări orice tip de nuci/alune/semințe vă plac pe deasupra sau chiar fructe de pădure.
  • Consistența este mai umedă, datorită făinei de migdale.