Retete ·
Rețetă budincă cu ciocolată și iaurt
Un yin-yang al gusturilor și texturilor. Budincă proteică ce se asemenea la gust cu o prăjitură kinder, dar cu ingrediente calitative și valori nutriționale bune.
Valori nutriționale pentru toată compoziția:
- 521 kcalorii;
- 47 gr. Carbohidrați;
- 15 gr. Grăsimi;
- 46 gr. Proteine;
Ingrediente:
- 50g fulgi de ovăz;
- 20g cacao;
- îndulcitor;
- 180ml lapte (vacă/migdale/ovăz/cocos);
- 60ml albuș de ou;
- esență de vanilie;
- sare;
- 100g iaurt;
- 1 cup iWhey.
- 5g fulgi de ciocolată neagră.
1. Într-o cratiță încăpătoare adăugăm fulgii de ovăz, cacao, laptele, albușul, sarea și esența de vanilie și fierbem la foc mediu, timp de 10-15 minute sau până când se îngroașă compoziția.
2. Separat amestecăm într-un bol iaurtul și pudra proteică.
3. După ce budinca este gata, o transferăm într-o parte a bolului de servire, iar în cealaltă adăugăm iaurtul. În acest fel avem o combinație de rece cald și 2 texturi diferite.
4. Presărăm fulgii de ciocolată.
Poftă bună!
Tips-uri:
- Bune de servit atât caldă, cât și rece.
- Puteți înlocui cacao cu pudră de roșcove.