Rețetă budincă cu ciocolată și iaurt

Rețetă budincă cu ciocolată și iaurt

Un yin-yang al gusturilor și texturilor. Budincă proteică ce se asemenea la gust cu o prăjitură kinder, dar cu ingrediente calitative și valori nutriționale bune.

Valori nutriționale pentru toată compoziția:
  • 521 kcalorii;
  • 47 gr. Carbohidrați;
  • 15 gr. Grăsimi;
  • 46 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 50g fulgi de ovăz;
  • 20g cacao;
  • îndulcitor;
  • 180ml lapte (vacă/migdale/ovăz/cocos);
  • 60ml albuș de ou;
  • esență de vanilie;
  • sare; 
  • 100g iaurt;
  • 1 cup iWhey.
  • 5g fulgi de ciocolată neagră.

1. Într-o cratiță încăpătoare adăugăm fulgii de ovăz, cacao, laptele, albușul, sarea și esența de vanilie și fierbem la foc mediu, timp de 10-15 minute sau până când se îngroașă compoziția.

2. Separat amestecăm într-un bol iaurtul și pudra proteică.

3. După ce budinca este gata, o transferăm într-o parte a bolului de servire, iar în cealaltă adăugăm iaurtul. În acest fel avem o combinație de rece cald și 2 texturi diferite.

4. Presărăm fulgii de ciocolată.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Bune de servit atât caldă, cât și rece.
  • Puteți înlocui cacao cu pudră de roșcove.