Rețetă Clafoutis cu fructe

Rețetă Clafoutis cu fructe

Vara merită să ne bucurăm de cât mai multe fructe de sezon și de deserturi fresh și mai ales reci. Clafoutis este o prăjitură simplă și foarte gustoasă.

Valori nutriționale pentru toată compoziția de aprox 1600g:
  • 1600 kcalorii;
  • 161 gr. Carbohidrați;
  • 78 gr. Grăsimi;
  • 65 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 6 ouă;
  • 200g lapte (1,5%);
  • 200g iaurt (1,5%);
  • 60g unt (65%);
  • vanilie;
  • îndulcitor;
  • 1/2plic praf de copt;
  • 80g făină albă;
  •  200g zmeură;
  • 200g afine;
  • 400g căpșuni.

1. Într-un bol încăpător amestecăm mai întâi ingredientele umede.

2. Încorporăm și cele uscate și avem grijă să nu facă compoziția cocoloașe.

3. Într-o tavă de cuptor unsă în prealabil cu puțin unt/ulei, punem fructele. Și turnăm peste fructe toată compoziția formată anterior.

4. Transferăm la cuptor preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 40-45 minute. Până se face aurie pe deasupra.

5. După ce este gata la cuptor se lasă să se răcească la temperatura camerei și mai apoi se transferă pentru minim 1h la frigider. Se servește rece.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Puteți adăuga și pudră proteică cu gust de vanilie de exemplu.
  • Puteți să puneți ce fructe vă plac: cireșe, caise, vișine, etc.
  • Puteți înlocui untul cu ulei de cocos, ghee, dar trebuie să aveți în considerare noile valori nutriționale.