Rețetă Gogoși cu Biscoff
Cine spune că nu poți mânca sănătos și să te și bucuri de un desert atunci când ai poftă? Gogoșile cu cremă Biscoff sunt combinația perfectă între ingrediente sănătoase și puțin răsfăț indulgent.
Valori nutriționale per gogoașă ~70g:
- 106 kcalorii;
- 11.8 gr. Carbohidrați;
- 4.3 gr. Grăsimi;
- 5.1 gr. Proteine;
Ingrediente:
- 2 ouă;
- 80g făină de ovăz;
- 200g iaurt 1,5%;
- îndulcitor.
- vanilie;
- 1/2lngț praf de copt;
- 20g cremă Biscoff;
- 1 biscuit Biscoff;
- 30ml lapte (migale/ovăz/cocos);
1. Amestecăm într-un bol ouăle, iaurtul, făina de ovăz, praful de copt, îndulcitorul și vanilia.
2. Transferăm compoziția formată într-o formă pentru gogoși. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15 - 20 de min (în funcție de cuptorul fiecăruia).
3. Cât se coc gogoșile, facem crema de deasupra. Amestecăm crema Biscoff cu laptele încălzit până se formează o pastă. (puteți pune laptele și crema la cuptorul cu microunde pentru câteva secunde, cât să se încălzească și să fie mai ușor de amestecat).
4. Când gogoșile sunt gata, le lăsăm să se răcească puțin, apoi le trecem pe fiecare prin crema de Biscoff formată. După ce fiecare gogoașă este unsă, presărăm un biscuit Biscoff fărâmițat pe deasupra.
Tips-uri:
- Puteți îndulci cu miere/sirop de agave/sirop de arțat sau chiar pudră proteică, în loc de îndulcitor.
Leave a comment