Rețetă Granola bar

Rețetă Granola bar

Un baton cu cereale și nuci care să-ți ofere energie și să te ajute în zilele în care te antrenezi mai mult, dar fără a face rabat de la ingredientele calitative? Ușor de făcut, delicios și foarte rapid. 

Valori nutriționale per baton de 75g:
  • 360 kcalorii;
  • 34 gr. Carbohidrați;
  • 21 gr. Grăsimi;
  • 8 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 200g ovăz;
  • 20g orez expandat natur; 
  • 30g nuci pecan;
  • 30g nuci caju; 
  • 30g alune de pădure;
  • 20g semințe de in;
  • 20g semințe de chia;
  • 50g fulgi de ciocolată (opțional);
  • 100g miere;
  • 50g unt de arahide;
  • 50ml ulei de cocos;
  • sare;
  • vanilie.

    1. Se amestecă toate ingredientele într-un bol încăpător.

    2. Când compoziția a devenit lipicioasă și se leagă, se transferă într-o tavă de copt cu pereți înalți, pregătită în prealabil cu foaie de copt.

    3. Dăm la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 25 - 30 de minute.

    4. După ce compoziția s-a rumenit, scoatem din cuptor și lăsăm la răcit minim o oră, înainte de a tăia batoanele. 

    Poftă bună!

    Tips&tricks: 

    • Puteți adăuga orice tip de nuci/semințe vă plac.
    • Puteți înlocui mierea cu sirop de arțar/sirop de agave.
    • Merge de minune alături de un iaurt și este snackul perfect înainte de sală.