Retete ·
Rețetă Granola bar
Un baton cu cereale și nuci care să-ți ofere energie și să te ajute în zilele în care te antrenezi mai mult, dar fără a face rabat de la ingredientele calitative? Ușor de făcut, delicios și foarte rapid.
Valori nutriționale per baton de 75g:- 360 kcalorii;
- 34 gr. Carbohidrați;
- 21 gr. Grăsimi;
- 8 gr. Proteine;
Ingrediente:
- 200g ovăz;
- 20g orez expandat natur;
- 30g nuci pecan;
- 30g nuci caju;
- 30g alune de pădure;
- 20g semințe de in;
- 20g semințe de chia;
- 50g fulgi de ciocolată (opțional);
- 100g miere;
- 50g unt de arahide;
- 50ml ulei de cocos;
- sare;
- vanilie.
1. Se amestecă toate ingredientele într-un bol încăpător.
2. Când compoziția a devenit lipicioasă și se leagă, se transferă într-o tavă de copt cu pereți înalți, pregătită în prealabil cu foaie de copt.
3. Dăm la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 25 - 30 de minute.
4. După ce compoziția s-a rumenit, scoatem din cuptor și lăsăm la răcit minim o oră, înainte de a tăia batoanele.
Poftă bună!
Tips&tricks:
- Puteți adăuga orice tip de nuci/semințe vă plac.
- Puteți înlocui mierea cu sirop de arțar/sirop de agave.
- Merge de minune alături de un iaurt și este snackul perfect înainte de sală.