Rețetă Gustare cu vinete

Rețetă Gustare cu vinete

Cine ar mânca pizza în fiecare zi? Dacă vă place ideea, dar știți că nu este tocmai în regulă să mâncați pizza non stop, există mici șiretlicuri prin care puteți obține acel gust, dar cu ingrediente mai sănătoase. 

Valori nutriționale pentru toată compoziția de ~800g:
  • 420 kcalorii;
  • 21 gr. Carbohidrați;
  • 15 gr. Grăsimi;
  • 36 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 550g vinete (o vânătă mai mare);
  • 150g pasată de roșii;
  • 60g șuncă slabă;
  • 30g parmezan;
  • 50g brânză rasă light.
  •  3g ulei de măsline;
  •  sare;
  •  piper;
  •  cimbru;
  •  busuioc;
  •  oregano; 
  •  ardei iute.

1. Tăiem felii vânăta și o presărăm cu sare pe ambele părți. O lăsăm 20 de minute într-o tavă pregătită în prealabil cu foaie de copt.

2. După ce au trecut cele 20 de minute, ștergem excesul de apă. Ungem/sprayem cu ulei de măsline fiecare felie.

3. Transferăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 25 de minute.

4. În acest timp amestecăm într-un bol: sosul de roșii, parmezanul și toate condimentele.

5. Când s-au copt vinetele, scoatem de la cuptor și ungem cu sos fiecare felie.

6. Adăugăm șunca.

7. Presărăm brânza light.

8. Transferăm la cuptor pentru încă 5 - 10 minute.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Puteți adăuga mai multe tipuri de brânzeturi în loc de carne.

CItește și asta