Rețetă Kavarma cu vită

Rețetă Kavarma cu vită

Cu cât mai multe legume în alimentație, cu atât mai bine!

Valori nutriționale pentru porție de 400g: 

  • 340 kcalorii;
  • 18 gr. Carbohidrați;
  • 14.26 gr. Grăsimi;
  • 31.2 gr. Proteine; 
  •  

    Ingrediente:

    • 1kg carne de vită/mânzat (taită ca pentru gulaș);
    • 700g vinete;
    • 500g dovlecei/zucchini;
    • 150g morcovi;
    • 500g ardei;
    • 250g roșii cherry;
    • 300g ciuperci;
    • 200g ceapă roșie;
    • usturoi;
    • 300ml vin roșu;
    • 500ml apă;
    • sare;
    • piper;
    • paprika;
    • cimbru (de preferat proaspăt);
    • 30ml ulei de măsline;
    • alte condimente dorite.

    1. Într-o tigaie încinsă adăugăm 10ml ulei de măsline și rumenim carnea de vită pe toate părțile.

    2. Separat, într-o tavă mare pentru cuptor punem restul de ulei și condimentele. Adăugăm toate legumele tăiate în prealabil și amestecăm bine.

    3. Când carnea este rumenită bine, o adăugăm peste legume.

    4. Turnăm 500 ml de apă și 300ml de vin în tavă.

    5. Acoperim cu folie de staniol și transferăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 2 ore.

    6. După ce au trecut cele 2h, scoateam foaia de staniol și mai lăsăm la cuptor aproximativ 1h, neacoperit.

    7. Scoate și verificăm dacă carnea este fragedă și dacă toată compoziția mai necesită sare.

    Poftă bună!

    Tips-uri:

    • Puteți adăuga orice tip de legume vă plac.
    • Puteți face această rețetă atât cu carne de porc, cât și cu carne de pui, dar timpul de gătire nu va fi același. Dacă faceți cu porc, veți proceda la fel ca la vită, dacă faceți cu pui, nu este nevoie să rumeniți carnea, puneți doar ingredientele la cuptor pentru 1:30 - 2h.
    • Se poate servi așa cum este, ca o tocăniță/ghiveci cu legume sau puteți adăuga orez/cuscus/quinoa/bulgur.