Rețetă Pui dulce picant

Rețetă Pui dulce picant

O rețetă ideală pentru iubitorii de mâncare chinezească, fie că alegi să mănânci alături de paste sau de orez. 

Valori nutriționale pentru toată compoziția de ~600g:
  • 900 kcalorii;
  • 37 gr. Carbohidrați;
  • 23 gr. Grăsimi;
  • 129 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 600g piept de pui;
  • 25g amidon;
  • sare;
  • piper;
  • paprika.
  • usturoi;
  • ghimbir;
  • ardei iute;
  • 60ml sos dulce acrișor;
  • 15ml sriracha;
  • 35ml sos soia; 
  • 5g miere
  • 5ml ulei de măsline.

1. Tăiem pieptul de pui cubulețe.

2. Într-un bol amestecăm amidonul, sarea, piperul și paprika. Adăugăm puiul și amestecăm foarte bine.

3. Într-o tigaie încinsă și unsă cu ulei de măsline adăugăm puiul și-l prăjim foarte bine, pe toate părțile. 

4. După ce puiul s-a prăjit, scotem și adăugăm restul ingredientelor pentru sos.

5. Când s-a format sosul, adăugăm din nou puiul și mai prăjim câteva minute.

Tips-uri:

  • Puteți adăuga mai multă sriracha sau să o scoateți de tot, în funcție de cât de picant vă doriți să fie. 
  • Perfect de mâncate și alături de o garnitură de legume trase la tigaie.