Rețetă pui pentru shawarma

Rețetă pui pentru shawarma

A face alegeri sănătoase când vine vorba de alimentație nu trebuie să fie un chin. Mici trucuri și schimbări, iar mâncarea poate fi la fel de gustoasă și de atractivă ca cea de la fast-food, dar cu valorile nutriționale bune și ingrediente de calitate. 

Valori nutriționale pentru toată cantitatea de pui 500g:
  • 810 kcalorii;
  • 8 gr. Carbohidrați;
  • 23 gr. Grăsimi;
  • 136 gr. Proteine; 

Valori nutriționale pentru 100g:

  • 162 kcalorii;
  • 1.6 gr. Carbohidrați;
  • 4.6 gr. Grăsimi;
  • 27.2 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 650g piept de pui;
  • 200g iaurt 1,5%;
  • sare;
  • piper;
  • paprika;
  • chimion;
  • turmeric;
  • suc de lămâie (aproximativ 20ml);
  • o ceapă mare;
  • *alte condimente care vă plac: usturoi/ceapă granulate.

1. Facem mai întâi marinada, unde adăugăm toate condimentele și iaurtul și amestecăm bine. 

2. Adăugăm pieptul de pui și ungem pe toate părțile. Transferăm la frigider pentru o oră.

3. Pregătim o ceapă mare pe care o tăiem în 2. Trecem o frigăruie printr-o ceapă pentru a mima rotiseria. 

4. Scoatem de la frigider puiul și trecem fiecare bucată prin frigăruie, formân un turn. Închidem turnul cu cealaltă bucată de ceapă.

5. Punem totul într-o tavă și transferăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de aproximativ 1h.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Puteți mânca alături de orice legume/salate vă plac.
  • Fie pregătiți un wrap cu pui și legume, fie o pită umplută cu toate elementele.
  • Puteți servi și simplu alături de cartofi copți sau orez cu legume.