Rețetă Somon cu legume

Rețetă Somon cu legume

O cină copioasă, plină de vitamine și de toți macronutrienții necesari, dar și foarte delicioasă. 

Valori nutriționale pentru o porție de aprox 500g:

  • 750 kcalorii;
  • 62 gr. Carbohidrați;
  • 37.5 gr. Grăsimi;
  • 43.2 gr. Proteine; 

Ingrediente: (pentru 2 porții)

  • 300g somon;
  • 450g cartofi
  • 300g mix de legume;
  • 20ml ulei de măsline
  • 30g parmezan;
  • zeamă de lămâie;
  • 20g pătrunjel;
  • usturoi;
  • sare.

1. Se pune la fiert apa pentru cartofi. Când apa fierbe adăugăm cartofi spălați/tăiați/curățați în prealabil. Lăsăm să fiarbă 15 minute.

2. În acest timp pregătim o pastă pentru carne și legume, punem ulei, zeama de lămâie, usturoi, pătrunjel și parmezan și amestecăm foarte bine.

3. Când s-au fiert cartofii îi scurgem de apă. 

4. Într-o tavă încăpătoare de cuptor, pregătită în prealabil cu foaie de copt așezăm cele 2 fileuri de somon, cartofii și legume. Sărăm totul.

5. Ungem legumele și somonul cu pasta formată anterior.

6. Transferăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 - 20 min.

Pofta buna!

Tips-uri:

  • Puteți să puneți orice legume vreți. 
  • Puteți încerca și cod sau orice alt pește vă place.