Rețetă Somon cu legume
O cină copioasă, plină de vitamine și de toți macronutrienții necesari, dar și foarte delicioasă.
Valori nutriționale pentru o porție de aprox 500g:
- 750 kcalorii;
- 62 gr. Carbohidrați;
- 37.5 gr. Grăsimi;
- 43.2 gr. Proteine;
Ingrediente: (pentru 2 porții)
- 300g somon;
- 450g cartofi;
- 300g mix de legume;
- 20ml ulei de măsline;
- 30g parmezan;
- zeamă de lămâie;
- 20g pătrunjel;
- usturoi;
- sare.
1. Se pune la fiert apa pentru cartofi. Când apa fierbe adăugăm cartofi spălați/tăiați/curățați în prealabil. Lăsăm să fiarbă 15 minute.
2. În acest timp pregătim o pastă pentru carne și legume, punem ulei, zeama de lămâie, usturoi, pătrunjel și parmezan și amestecăm foarte bine.
3. Când s-au fiert cartofii îi scurgem de apă.
4. Într-o tavă încăpătoare de cuptor, pregătită în prealabil cu foaie de copt așezăm cele 2 fileuri de somon, cartofii și legume. Sărăm totul.
5. Ungem legumele și somonul cu pasta formată anterior.
6. Transferăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 - 20 min.
Pofta buna!
Tips-uri:
- Puteți să puneți orice legume vreți.
- Puteți încerca și cod sau orice alt pește vă place.
Leave a comment