Rețetă Ton cu orez

Rețetă Ton cu orez

Colorat, delicios și plin de vitamine, fibre și toți macronutrienții necesari.

Valori nutriționale pentru tot bolul:
  • 730 kcalorii;
  • 95 gr. Carbohidrați;
  • 16 gr. Grăsimi;
  • 51 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 100g orez nefiert (200g fiert);
  • 140g ton în ulei de măsline; 
  • 20g maioneza light Hellmanns(vegană);
  • sriracha; 
  • 40g castravete;
  • 40g morcov;
  • 40g edamame;
  • 1/2 foaie de nori;
  • sare;
  • o lingură oțet.

1. Punem la fiert orezul conform instrucțiunilor de pe pachet.

2. Cât timp fierbe orezul pregătim celelalte ingrediente. Într-un bol amestecăm tonul (scurs de ulei), maioneza, sriracha și sarea.

3. Pregătim legumele și le tăiem/dăm pe răzătoare cât mai fin.

4. Când orezul este gata amestecăm cu lingura de oțet și începem să formăm bolul. Punem morcovul, castravetele, edamamele, compoziția de ton formată anterior și foaia de nori tăiată bucățele mici.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Puteți adăuga orice legume vă plac: ardei, mazăre, etc.
  • Puteți folosi și ton în suc propriu.

CItește și asta