Rețetă Wrap cu vită

Rețetă Wrap cu vită

Dacă știi că urmează o săptămână plină de treabă cel mai ușor este să-ți pregătești o cantitate mai mare de mâncare din weekend. Așa este mai ușor doar să-ți reîncălzești pe parcursul săptămânii. Ușor de făcut, foarte gustos și poate fi mâncat atât încălzit, cât și rece.

Valori nutriționale per 100g compoziție:
  • 180 kcalorii;
  • 5.76 gr. Carbohidrați;
  • 12 gr. Grăsimi;
  • 12 gr. Proteine; 

Valori nutriționale per wrap de ~300g:

  • 571 kcalorii;
  • 36.6 gr. Carbohidrați;
  • 30.9 gr. Grăsimi;
  • 32 gr. Proteine; 

220g compoziție + 1 tortilla.

Ingrediente:

  • 1kg carne tocată de vită;
  • 250g ceapă; 
  • 400g ardei;
  • 20ml ulei de măsline; 
  • 400g roșii tocate (o conservă);
  • 100g brânză topită;
  • 100g brânză rasă light;
  • sare;
  • piper;
  • paprika;
  • cimbru.

1. Într-o oală încăpătoare punem uleiul de măsline și lăsăm să se încălzească. Adăugăm carnea tocată și rupem carnea. Lăsăm la prăjit pe o parte fără a face nimic. 

2. Dupa aproximativ 5-10 minute, rupem din nou bucățile de carne pentru a o prăji uniform. Procedăm așa până toate carnea își schimbă culoare din roz, în gri/maroniu.

3. După ce carnea este prăjită, adăugăm ceapa și mai lăsăm la calit.

4. Când este ușor călită și ceapa condimentăm cu sare, piper, papika și cimbru.

5. Adăugăm ardei și roșiile și lăsăm acoperit la fiert, măcar 20 de minute, cât să se înmoaie și ardeii. Amestecăm de câteva ori în acest proces. 

6. Când carnea și legumele sunt făcute adăugăm brânzeturile și amestecăm foarte bine.

7. Gustăm pentru a verifica dacă mai este nevoie de condimente sau nu.

8. Lăsăm o oră la răcit.

9. Când compoziția s-a mai răcit, pregătim o tortilla, punem compoziție și rulam strâns, având grijă să băgăm colțurile înăutru. 

Poftă bună!

Tips&tricks: 

  • Puteți lua o parte din compoziție, mai adăugați o conservă de sos de roșii și puteți folosi ca sos pentru paste.
  • Mai puteți adăuga și alte legume care să vă placă, morcovi, usturoi, ciuperci.