Reteta Aripioare cu parmezan – Fitness Nation Romania

Reteta Aripioare cu parmezan

Dacă ne dorim să menținem un stil de viață sănătos nu înseamnă că trebuie să renunțăm de tot la mâncărurile preferate. Și dacă sunteți fani aripioare de pui crocante, această variantă este perfectă! Nu sunt prăjite în ulei, ci coapte, dar cu același efect crocant și foarte delicioase.

 Valori nutriționale per 100g:

  • 212 kcalorii;
  • 1.8 gr. Carbohidrați;
  • 13.6 gr. Grăsimi;
  • 20.8 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 500g aripioare de pui;
  • 30ml unt topit;
  • 20g parmezan ras fin;
  • usturoi;
  • pătrunjel;
  • sare;   
  • 1 plic praf de copt;
  • 5g amidon de porumb.

1. Luăm aripioare și le ștergem cu șervețele pentru a le usca foarte bine.

2. Într-un bol încăpător amestecăm sarea, praful de copt și amidonul. Adăugăm aripioarele și avem grijă să fie acoperite uniform.

3. Transferăm aripioarele pe o tavă de copt cu foaie pergament și le lăsăm la rece minim o oră. Este necesar ca aripioarele să stea la frigider măcar o oră (preferabil 3h), pentru a ne asigura că s-au uscat și vor ieși crocante la cuptor.

4. După ce au stat la frigider, le dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 40-45 minute. Le întoarcem la jumătatea timpului de coacere. Atenție, le verificăm constant, deoarece timpul și modul de coacere al cuptoarelor este diferit și nu vrem să ardem aripioarele sau să nu le facem suficient.

5. După ce s-au copt aripioarele facem compoziția de parmezan. Tot într-un bol încăpător adăugăm 30ml unt topit, usturoiul și pătrunjelul tocate și 20g de parmezan ras fin. 

6. Adăugăm la compoziția cu parmezan aripioarele fierbinți și amestecăm foarte bine.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Neapărat trebuie întoarse la jumătatea timpului pentru a se coace uniform.
  • Dacă nu vă plac cu usturoi și parmezan, după ce s-au copt aripioarele le puteți da cu un sos dulce acrișor/barbeque pe deasupra și să le mai lăsați încă 5-8minute la cuptor.

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare