Reteta Baked Oats
Un desert rapid si foarte versatil. Este usor de facut si va permite sa va jucati cu o multitudine de combinatii. Perfect atat ca gustare, cât și ca un mic dejun sănătos.
Valori nutriționale per 110g:
- 237 kcalorii;
- 38.25 gr. Carbohidrați;
- 6.5 gr. Grăsimi;
- 6.25 gr. Proteine;
Ingrediente:
- 200g banane (aproximativ 2 banane);
- 200ml lapte migdale;
- 140g făină de ovăz;
- 40g cacao;
- 25g fulgi de ciocolată;
- 1/2 linguriță praf de copt;
- îndulcitor.
1. Facem o banană piure cu furculița și o punem într-un bol alături de lapte, îndulcitor, făina de ovăz, cacao și praful de copt.
2. Amestecăm foarte bine și adăugăm 20g din fulgii de ciocolată.
3. Împărțim compoziția în 4 ramekinuri mici/2 mari.
4. Tăiem cealaltă banană rondele și decorăm ramekinurile. Presărăm restul fulgilor de ciocolată în mod egal.
5. Transferăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20-25 minute, depinde de cuptor.
Poftă bună!
Tips-uri:
- Puteți înlocui banana din compoziție cu piure de mere.
- Puteți adăuga și fructe de pădure în compoziție sau în decor.
- Merge de minune cu unt de arahide/migdale atât în interiorul compoziție, cât și pe deasupra, dar trebuie să luați în considerare că valorile nutriționale se vor modifica.
- Puteți adăuga și pudră proteică, dar nu va mai fi nevoie de îndulcitor, iar cantitatea de făină de ovăz va fi de 110g.
Leave a comment