Reteta Baked Oats

Reteta Baked Oats

Un desert rapid si foarte versatil. Este usor de facut si va permite sa va jucati cu o multitudine de combinatii. Perfect atat ca gustare, cât și ca un mic dejun sănătos.

 Valori nutriționale per 110g:

  • 237 kcalorii;
  • 38.25 gr. Carbohidrați;
  • 6.5 gr. Grăsimi;
  • 6.25 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 200g banane (aproximativ 2 banane);
  • 200ml lapte migdale;
  • 140g făină de ovăz;
  • 40g cacao;
  • 25g fulgi de ciocolată;
  • 1/2 linguriță praf de copt;
  • îndulcitor.

1. Facem o banană piure cu furculița și o punem într-un bol alături de lapte, îndulcitor, făina de ovăz, cacao și praful de copt.

2. Amestecăm foarte bine și adăugăm 20g din fulgii de ciocolată.

3. Împărțim compoziția în 4 ramekinuri mici/2 mari.

4. Tăiem cealaltă banană rondele și decorăm ramekinurile. Presărăm restul fulgilor de ciocolată în mod egal.

5. Transferăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20-25 minute, depinde de cuptor.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Puteți înlocui banana din compoziție cu piure de mere.
  • Puteți adăuga și fructe de pădure în compoziție sau în decor. 
  • Merge de minune cu unt de arahide/migdale atât în interiorul compoziție, cât și pe deasupra, dar trebuie să luați în considerare că valorile nutriționale se vor modifica.
  • Puteți adăuga și pudră proteică, dar nu va mai fi nevoie de îndulcitor, iar cantitatea de făină de ovăz va fi de 110g.