Reteta Banana Bread

Reteta Banana Bread

Rapidă, simplă de făcut și foarte, foarte gustoasă. Cine spune că a mânca sănătos, înseamnă că nu ne putem bucura de lucrurile favorite? Trebuie doar să învățăm să ne adaptăm felurile de mâncare preferate, unui stil de viață mai sănătos și sustenabil. 

 

 Valori nutriționale per 100g:

  • 210 kcalorii;
  • 24.7 gr. Carbohidrați;
  • 9.88 gr. Grăsimi;
  • 5.76 gr. Proteine; 

 

 

Ingrediente:

  • 200g ovăz

  • 2 ouă

  • 3 banane pisate

  • 70g unt 65% topit
  • 145ml iaurt

  • 30g fulgi de ciocolată neagră

  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță de bicarbonat
  • sare
  • îndulcitor
  • esență de vanilie

1. Bananele se piseză foarte bine, până se fac ca un piure. 

2. Untul se topește și se lasă puțin la răcit înainte de a fi folosit, pentru a evita gătirea ouălor.

3. Se adaugă într-un bol toate ingredientele pe rând și se amestecă foarte bine, după fiecare. Începeți cu ingredientele umede mai întâi, pentru a încorpora mai ușor și a evita cocoloașele.

4. Se pune în tava pregătită cu hârtie de copt în prealabil, la 180 de grade, timp de 45-50 de minute.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Îndulcitorul poate fi înlocuit cu miere/sirop de arțat/sirop de agave.
  • Puteți adăuga fructe de pădure, nuci, unturi din nuci, semințe. Dar să fiți atenți la valorile nutriționale.
  • Iaurtul folosit a fost 1,5% grăsime, poate fi și unul mai gras de exemplu cel grecesc, în funcție de nevoi.
  • Ovăzul poate fi folosit și ca făină, pentru o textură mai fină.
  • Perfect de servit alături de o cafea sau chiar de o cană de lapte.
  • Puteți adăuga și pudră proteică, dar să calculați valorile nutriționale aferente.