Reteta Batoane cu zmeură
Batoane pline de aromă, perfecte pentru cei care sunt fani ai combinației dulce-acrișor.
Valori nutriționale per ~50g:
Ingrediente:
- 200g fulgi de ovăz;
- 100g făină de migdale;
- 100g piure de mere;
- îndulcitor;
- praf de copt;
- vanilie;
- 370g zmeură;
- 10g semințe de chia;
- 30g amidon;
- suc lămâie;
- îndulcitor.
1. Într-o cratiță pe foc mediu punem zmeura proaspătă/înghețată. Adăugăm îndulcitor, esența de vanilie și dacă este nevoie 10-20ml de apă. Lăsăm să fiarbă, amestecând constant.
2. Când zmeura începe să fiarbă și devin ușor, ușor un piure, adăugăm amidonul și îl încorporăm foarte bine. Luăm de pe foc și lăsăm puțin la răcit.
3. Într-un bol încăpător punem ovăzul, făina de migale, praful de copt, îndulcitor, esenta de vanilie și piureul de mere. Amestecăm foarte bine, până se formează un aluat lipicios.
4. Într-o tavă pregătită cu foaie de copt, punem 2/3 din aluat și presăm foarte bine. Păstrăm o parte din aluat pentru a-l presăra pe deasupra.
5. Peste compoziția cu zmeură adăugăm semințele de chia și amestecăm până s-au încorporat uniform.
6. Turnăm compoziția de zmeură peste aluatul din tavă. Presărăm pe deasupra restul de aluatul păstrat anterior, având grijă să acoperim uniform.
7. Transferăm la cuptorul preîncălzit la 200 grade, timp de 35-40 de minute.
Poftă bună!
Tips-uri:
- Perfecte de servi atât calde, cât și reci.
- Merg de minune cu iaurt.
- Puteți pune și alte fructe de pădure preferate.
- Puteți adăuga și nuci în aluat, dar trebuie să recalculați valorile nutriționale.
Leave a comment