Reteta briose cu oua
Versatile, sănătoase și rapid de făcut, perfecte atât ca gustare, cât și pentru micul dejun. Briose cu ou la cuptor, le poti lua cu tine și sunt potrivite si pentru cei mari si pentru cei mici.
Valori nutriționale per briose aprox 60g:
- 72 kcalorii;
- 1 gr. Carbohidrați;
- 4 gr. Grăsimi;
- 8 gr. Proteine;
Ingrediente:
- 100g sunca slaba;
- 40g ardei;
- 40g ceapa;
- 40g ciuperci;
- 50g spanac tocat;
- 40g branza slaba;
- 6 oua;
- 6 albusuri;
- sare
- piper;
- paprika;
- ierburi aromatice;
- 5ml ulei de măsline pentru uns tava.
1. Amestecăm toate ingredientele solide într-un bol mare și le împărțim în mod egal într-o tavă pentru 12 brioșe. (tava trebuie unsă în prealabil cu puțin ulei).
2. Batem bine cele 6 ouă și cele 6 albușuri și le condimentăm.
3. Turnăm compoziția cu ouă în mod egal în fiecare loc pentru brioșe.
4. Transferăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 20-25 minute, depinde de cuptor.
Poftă bună!
Tips-uri:
- Puteți alege orice legume/branzeturi/carne vă plac si corespund valorilor nutritionale necesare.
- In functie de numarul de briose pe care il veti face, veti pune si numarul de oua in compoziție. De exemplu, daca faceti 6 briose, veti pune 3 oua intregi si 3 albusuri.
- Sunt bune atat calde, cat si reci.
Leave a comment