Briose cu Pui pentru Micul Dejun

Briosele cu piept de pui sunt delicioase, foarte usor de facut si bune de mancat oricand si oriunde.

 

O reteta foarte buna indiferent daca obiectivul tau este de slabire sau de crestere a masei musculare.

 Valori nutriționale/100 g:

  • 160 kcalorii;
  • 15 gr. Carbohidrați;
  • 6 gr. Grăsimi;
  • 13 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 10 ouă

  • 200ml lapte 1,5%

  • 50ml iaurt 1,5%

  • 1 plicuri praf de copt

  • Sare/piper/ierburi 

  •  300g făină integrală

  •  100g parmezan

  •  250g piept de pui la grătar

  • 100g ardei gras

  • 200g brocoli

  •  50g ceapă verde

1. Se bat ouale impreuna cu sare/piper dupa gust. Le puteti bate cu telul sau cu mixerul.

2. Dupa ce ati batut ouale bine, se adauga treptat laptele, iaurtul, praful de copt si faina integrala si se amesteca foarte bine.

3. Apoi se adauga ingredientele, pieptul de pui, parmezanul, broccoli, ardeiul si ceapa verde. Se amesteca foarte bine compozitia, pana toate ingredientele sunt bine acoperite. 

4. Se preincalzeste cuptoru la 180 de grade si se pregatesc in prealabil 16 forme de briose, unse foarte putin cu ulei/unt/spray pentru gatit.

5. Se umplu uniform fiecare forma si se da tava la cuptor pentru 30 de minute.

6. Se verifica cu scobitoarea daca este facut complet aluatul. Se lasa la racit, inainte de a se scoate din forme.

Pofta buna!

Tips-uri:

  • Sunt delicioase alaturi de iaurt/kefir/lapte batut.
  • Reteta este foarte versatila, se pot schimba tipul de carne/branzeturi sau legume folosite, dar valorile nutritionale vor fi diferite.

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare