Reteta Brownie

Reteta Brownie

Foarte simplu de făcut, rapidă și extra delicioasă. Nici nu vă veți da seama că are la bază fasole, gustul este exact ca al unui brownie umed și ciocolatos.

 Valori nutriționale/100 g:

  • 282 kcalorii;
  • 23,6 gr. Carbohidrați;
  • 15,6 gr. Grăsimi;
  • 9,8 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 250 g fasole roșii

  • 40 ml ulei de cocos

  • 2 ouă

  • 2-3 căpăcele de îndulcitor lichid (în funcție de cât de dulce preferați)

  • 80 g  făină de ovăz

  •  35 g cacao

  •  o linguriță praf de copt

  •  jumătate de linguriță bicarbonat 

  • 40 g fulgi de ciocolată neagră

1. Se dau prin jet de apă până se curăță bine fasolele și se pun la scurs.

2. Într-un robot de bucătărie se pun fasolele, uleiul de cocos, ouăle și îndulcitorul lichid. Se mixează bine, până totul devine o pastă.

3. Apoi se adaugă ingredientele uscate, cacao, făină de ovăz, praful de copt, bicarbonatul și puțin din fulgii de ciocolată.

4. Se preîncalzește cuptorul la 180 de grade și se pune compoziția într-o tavă cu hârtie de copt. Se nivelează și se presară restul de fulgi de ciocolată.

5. Se lasă la copt 15-18 minute. Se lasă la răcit 30 de minute la temperatura camerei, apoi se bagă la frigider timp de 15 minute.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Pentru rețeta vegan/de post înlocuiți ouăle cu 2 linguri de semințe de chia/in mărunțite amestecate în 6 linguri de apă. Se lasă la frigider 15 minute. Valorile nutriționale vor fi diferite.
  • Puteți înlocui îndulcitorul lichid cu ștevia. De asemenea, se poate folosi sirop de arțar/sirop de agave/miere.
  • Este necesar să lăsați prăjitura la frigider măcar 15 minute, pentru a vă putea bucura de ea la maximum.