Chifteluțe din Ton – Fitness Nation Romania

Chifteluțe din Ton

Perfecte ca o gustare sau poate alături de legume și salată, ca un fel principal. Foarte ușor de făcut, suculente și potrivite pentru cei care vor să încerce tonul și sub altă formă. 

 

 

 Valori nutriționale/100 g:

  • 120 kcalorii;
  • 7 gr. Carbohidrați;
  • 4 gr. Grăsimi;
  • 13,5 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 3 conserve de ton în suc propriu (bucăți, nu mărunțit tare)

  • o lingură ulei de măsline

  • o ceapă medie tocată

  • 2 căței de usturoi tocați

  • 100g baby spinach tocat

  •  2 ouă

  •  30g făină de ovăz

  •  o lingură suc de lămâie

  • 30g maioneză light 
  • o legătură de mărar tocat
  • o legătură de pătrunjel tocat
  • sare și piper după gust

1. Se pune la încălzit într-o tigaie ulei de măsline. Se adaugă pe rând ceapa, usturoiul și spanacul. Se călesc până ceapa devine translucidă, iar spanacul a scăzut din volum. Se lasă la răcit complet. 

2. După ce compoziția s-a răcit, se pun într-un bol mare toate ingredientele. Tonul scurs foarte bine de sucul propriu, compoziția cu spanac, ouăle, făina de ovăz, maioneza, sucul de lâmăie, ierburile și se condimentează cu sare și piper, după gust. 

3. Se formează biluțe, a nu se rula ca la chiftele, deoarece este destul de suculentă compoziția și există riscul să se destrame prea tare. 

4. Se așează pe o tavă pregătită cu hârtie de copt și se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 20-25 de minute.

5. Sunt perfect cu tot felul de sosuri, mai ales tzatziki sau lângă salate și legume coapte la cuptor. 

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Din această compoziție ies între 20-22 de biluțe.
  • Dacă compoziția este puțin prea umedă, puteți să adăugați mai multă făină de ovăz.
  • Făina de ovăz poate fi înlocuită cu cea de migdale/cocos/făină normală.
  • Le puteți găti și în tigaie, cu puțin ulei de măsline în mai multe ture. 2-3 minute la prăjit, pe fiecare parte.
https://fitness-nation.ro/blogs/articole/reteta-nutella

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare