Reteta Burger Wrap

Reteta Burger Wrap

Pentru momentele în care vrei să încerci un burger într-o manieră mai diferită și mai potrivită din punct de vedere nutrițional. Burger wrapul este delicios, suculent și este perfect pentru perioada de bulking, dar se pot alege ingredientele necesare și unei perioade de slăbire. 

Valori nutriționale pentru 2 Burger Wrap:

  • 1348 kcalorii;
  • 79 gr. Carbohidrați;
  • 76 gr. Grăsimi;
  • 87 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 250g carne tocată (vită/porc);
  • sare;
  • piper;
  • 20g brânză gouda;
  • 5ml ulei de măsline;
  • 30g ceapă;
  • 50g ciuperci;
  • 50g ardei; 
  • 2 tortilla wrap;
  • 60g hummus;
  • 2 ouă prăjite (fără ulei);
  • 60g brânză rasă light. 

1. Condimentăm carnea cu sare și piper și amestecăm bine. Împărțim în 4 bucăți egale. Luăm o bucată de carne și punem 10g de Gouda în interior și o închidem cu altă bucată de carne. Modelăm un burger, procedăm la fel și cu cealaltă jumătate. 

2. Transferăm la cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 30-40 minute. Întoarcem carnea la jumătate din timp.

3. Într-o tigaie adăugam uleiul de masline, ceapa, ciupercile si ardeiul și călim până se înmoaie legumele. Condimentăm cu sare și cu alte condimente preferate.

4. Între timp prăjim fără ulei/poșăm 2 ouă. 

5. Când carnea este gata formăm burgerii. Pe o tortilla întindem 30g hummus, punem jumătate din compoziția de legume, brânza rasă, oul și burger și închidem cât mai atent. Întoarcem burgerul pe partea cealaltă și procedăm la fel și cu cel de al doilea wrap.

6. Transferăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru încă 10 minute sau până s-au rumenit puțin.

 

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Puteți alege orice legume pentru calit.
  • Daca nu vă place combinația carne tocată vită/porc puteți alege doar vită/porc/pui/curcan.
  • Brânza alege orice tip de brânză vă place și corespunde valorilor nutriționale dorite.
  • Trebuie să puneți wrapul format neapărat la cuptor, pentru a se topi brânza și pentru a ne asigura că este închisă tortilla.