Reteta Cartofi dulci cu couscous
O reteta perfecta pentru pranz sau cina, satioasa si viu colorata. Potrivita si pentru cei care tin post sau sunt vegani.
Valori nutriționale per 100g:- 105 kcalorii;
- 15.8 gr. Carbohidrați;
- 3.4 gr. Grăsimi;
- 2.6 gr. Proteine;
Ingrediente:
- 500g cartofi dulci curatati;
- 200g naut;
- 45ml ulei de masline;
- sare;
- piper;
- paprika;
- 100g ceapa rosie;
- 50ml suc de lamaie;
- 300ml apa fiarta;
- 1 cub knorr de legume;
- 150g couscous.
1. Intr-o tava incapatoare amestecam 30ml de ulei, sare, piper și paprika si punem nautul, cartofii dulci si ceapa.
2. Transferam tava la cuptorul preincalzit la 200de grade, timp de 25-30 minute.
3. Cat legumele sunt la cuptor, dizolvam cubul knorr in 300 ml de apa fiarta. Punem intr-un bol sare, piper, parika, suc de lamaie, 15ml ulei de masline, apa si 150 de couscous. Amestecam bine si acoperim cat timp avem legumele la cuptor.
4. Cand sunt gata legumele, descoperim couscousul si il afanam cu o furculita pentru a nu face cocoloase.
5. Transferam couscousul peste legume si amestecam bine. Verificam daca mai este nevoie de condimente.
Poftă bună!
Tips-uri:
- Puteti servi cu iaurt/smantana (vegetale).
- Puteti adauga si alte legume/verdeata daca va plac, de exemplu ardei, spanac, valeriana, kale, etc.
Leave a comment