Reteta Cartofi dulci la cuptor

Reteta Cartofi dulci la cuptor

O cina nutritiva cu legume, carne si branzeturi, toate intr-un cartof? Daca sunteti fani cartofi dulci ii puteti umple cu ce va place mai mult, in functie de valorile nutritionale necesare. Arata foarte bine, este gustos si sanatos.

Valori nutriționale per 500g

  • 505 kcalorii;
  • 75 gr. Carbohidrați;
  • 13 gr. Grăsimi;
  • 22 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 1kg cartofi dulci spalati si uscati;
  • 70g/o ceapa medie tocata;
  • 100g brocoli;
  • 150g carne de pui gatita si condimentata;
  • 50g spanac tocat;
  • 1lng maioneza light;
  • 30g branza light rasa;
  • 30g ceddar ras;
  • sare;
  • piper;
  • paprika.

1. Dupa ce ai spalat si uscat cartofi ii punem intr-o tava cu hartie de copt. Ii impungem cu furculita si ii dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 45 minute.

2. Dupa ce s-au copt si racit putin, ii crestam pe mijloc si scoatem 3/4 din interior.

3. Intr-un bol adaugam tot restul ingredientelor, salvand putina branza pentru a presara la final pe cartofi si amestecam bine. Ii umplem pana dau putin pe afara si completam pe deasupra cu branza.

4. Lasam la cuptor 20-25 de minute si ii decoram cu putina ceapa verde/patrunjel/marar.

5. Restul compozitie care va ramane poate fi mancata ca salata calda.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Puteti inlocui cu orice tip de branzeturi va plac. 
  • Carnea trebuie gatita in prealabil. Puteti folosi atat carne tocata, cat si fasii, de oricare va place pui/curcan/vita/porc.
  • Puteti adauga 3-4 oua si bucatele de bacon, dar sa aveti grija la valorile nutritionale. 
  • Puteti adauga mai multe tipuri de legume.

 


CItește și asta