Reteta Chec cu ovaz si afine

Reteta Chec cu ovaz si afine

Din copilarie am fost obisnuiti cu cele mai delicioase checuri facute fie de mama, fie de bunica. Care cu vanilie, care cu ciocolata, adevarate delicii, insa nu tocmai sanatoase, mai ales ca nu te poti opri doar la o felie. Un chec delicios, umed, plin cu afine si cu ingrediente prietenoase.

Valori nutriționale per 100g

 

  • 248 kcalorii;
  • 28,4 gr. Carbohidrați;
  • 10 gr. Grăsimi;
  • 11 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 280g făină de ovăz;
  • 100g iaurt 1,5%;
  • 60g unt 65%;
  • 100ml suc de lămâie + coaja de la lămâi;
  • 220 ml lapte 1,5%;
  • 150-200g afine;
  • 100g cremă de brânză light;
  • îndulcitor;
  • 1 plic praf de copt;
  • esență de vanilie.

Pentru produsele de la Genius Nutrition puteti folosi codul ANGEL12 pentru 12% reducere.

1. Intr-un bol incapator adaugam ingredientele umede și amestecam bine. Punem praful de copt si ovazul si mixam pana faina a absorbit lichidul.

2. Adaugam afinele in compozitie, pastrand cateva pentru decorat.

3. Turnam compozitia intr-o tava de chec pregatita in prealabil cu foaie de copt si presaram restul de afine.

4. Trasnsferam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30-35 minute. Facem testul scobitorii inainte de a-l scoate.

5. Lasam checul sa se raceasca si pregatim crema de deasupra. Amestecam creama de branza cu o cupa de iWhey si turnam deasupra checului. Mai puteti adauga cateva afine pentru a arata frumos.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Este un chec umed, asemanator celor din comert. Daca vreti ca valorile nutritionale sa fie putin mai mici, puteti inlocui untul cu piure de mere, dar nu va mai iesi la fel de moale checul.
  • Puteti inlocui cu orice fructe de padure va plac.
  • Aroma iWhey folosita a fost cea de inghetata cu vanilie, deoarece balanseaza foarte bine gustul, asemanator unui cheesecake cu fructe. 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Acest site este protejat de hCaptcha și hCaptcha. Se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciului.