Reteta chec umed cu dovleac

Reteta chec umed cu dovleac

Toamna este anotimpul ceaiului cald, al scorțișoarei și al prăjiturilor coapte. Datorită conținutului mare de Vitamina A și fibre, dovleacul este recomandat pentru o alimentație sănătoasă. Și chiar dacă poate până acum nu ai fost mare fan dovleac, poți încerca această rețetă de chec umed. Ușor de făcut, puține ingrediente și îți permite să te joci cu ce topping-uri vrei să adaugi.

Valori nutriționale per 100g:
  • 170 kcalorii;
  • 16.6 gr. Carbohidrați;
  • 8.83 gr. Grăsimi;
  • 6.16 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 400g piure de dovleac;
  • 80g făină de cocos;
  • 60ml lapte de migdale;
  • esență de vanilie;
  • 2 ouă;
  • 30g fulgi de ciocolată;
  • 30g nuci pecan;
  • sare;
  • scorțișoară;
  • 1/2 linguriță de bicarbonat.

1. Amestecăm piureul de dovleac, ouăle, laptele, vanilia, îndulcitorul și laptele într-un bol.

2. După ce am amestecat ingredientele umede, adăugăm făina de cocos, bicarbonatul, sarea și scorțișoara. 

3. O dată ce am amestecat toate ingredientele pentru compoziție, punem 20g de ciocolată și 20g nuci pecan tocate.

4. Transferăm compoziția într-o tavă de chec pregătită în prealabil cu foaie de copt.

5. Decorăm cu restul de 10g ciocolată și 10g nuci pecan. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 40-45 minute. 

6. Lăsăm să se racească complet înainte de a tăia și servi checul. 

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Dacă aveți pumpkin spice, puteți folosi în loc de scorțioară.
  • Puteți înlocui ciocolată cu fructe uscate și puteți alege orice nuci/semințe vă plac.

CItește și asta