Reteta Cheesecake cu afine – Fitness Nation Romania

Reteta Cheesecake cu afine

Un desert prin care va puteti impresiona persoanele apropiate, chiar daca va pricepeti sau nu la facut dulciuri. Este foarte usor de facut, rapid si foarte gustos, in plus, valorile nutritionale sunt mult mai prietenoase fata de cele ale unui cheesecake cumparat.

 

 Valori nutriționale per 100g:

  • 187 kcalorii;
  • 15 gr. Carbohidrați;
  • 8.3 gr. Grăsimi;
  • 13 gr. Proteine; 

Ingrediente pentru blat:

  • 2 albușuri;
  • îndulcitor;
  • esență de rom;
  • 60ml unt topit 65% grăsime;
  • 250g fulgi de ovăz;
  • 30g pudră de cacao;

Ingrediente pentru cremă:

  • 1kg cremă de brânză light/high protein (Lidl);
  • îndulcitor;
  • 2 ouă;
  • 2 gălbenușuri;
  • 30g unt de arahide crunchy Genius;
  • 30g amidon alimentar; 

Ingrediente pentru gem:

  • 400g afine congelate;
  • 50ml apă;
  • 40g semințe de chia.

1. Într-un bol încăpător batem spumă albușurile, romul, untul și îndulcitorul. Adaugam fulgii de ovaz si pudra de cacao si amestecam pana toata compozitia este legata.

2. Transferam aluatul intr-o tava pregatita pentru cuptor si nivelam foarte bine, pentru a forma o crusta. 

3. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 12-15 minute. 

4. Cat aluatul este la cuptor facem crema de branza. In bolul robotului de bucatarie adaugam branza, ouale+galbenusurile, esenta de vanilie, putin indulcitor si untul de arahide. Amestecam 1 minut, dupa care adaugam cupele de iWhey si amidonul alimentar si amestecam din nou 1 minut. Gustam si daca mai este nevoie mai adaugam putin indulcitor.

5. Turnam compozitia de branza peste blat si punem tava rotunda, intr-o tava de cuptor cu peretii inalti. Umplem tava mare cu apa, cat sa se ridice la nivelul formei de cheesecake. Este necesar sa faceti acest pas pentru a coace uniform chessecake-ul si a nu risca sa se crape.

6. Transferăm în cuptorul preîncălzit la 180de grade, timp de 40-45 de minute, verificati din cand in cand daca incepe sa se rumeneasca deasupra. Pentru a fi siguri cand sa scoateti din cuptor, verificati daca interiorul cheesecake-ului s-a intarit, apasati cu mana, trebuie sa se simta ca un jeleu.

7. Cat cheesecake-ul este la cuptor facem rapid gemul de afine. Punem pe foc afinele cu apa si fierbem pana scade din lichid. Adaugam semintele de chia si mai fierbem amestecand constant, pana absorb semintele lichidul.

8. Cand cheesecake-ul este gata la cuptor, il lasam sa se raceasca si il decoram cu gemul proaspat facut. 

9. Cel mai bine se serveste rece.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Puteți alege orice fructe de padure va plac.
  • Daca va place ca gemul de deasupra sa fie mai dulce sau mai acrisor puteti adauga mai mult indulcitor si putina zeama de lamaie.
  • In functie de valorile nutritionale necesare, puteti adauga mai mult unt de arahide sau oricare unt din nuci preferati. De asemenea, daca sunteti alergici sau nu va place untul din nuci il puteti omite complet.
  • Aroma pudrei de proteina poate fi aleasa in functie de preferinte si valori nutritionale.

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare