Reteta Chifteluțe din năut
În zilele călduroase ne dorim să mâncăm ceva rapid, delicios și totuși nutritiv. De aceea, legumele sunt mereu alegerea perfectă și sănătoasă.
Chifteluțele din năut sunt rapid de făcut și perfecte de luat oriunde la pachet.
Valori nutriționale pe 100g:
- 222 kcalorii;
- 31 gr. Carbohidrați;
- 6 gr. Grăsimi;
- 11 gr. Proteine;
Ingrediente:
-
240g năut fiert/o conservă;
-
100g ceapă albă tocată/o ceapă medie;
-
20g usturoi tocat/2 căței de usturoi medii;
-
50g pătrunjel tocat;
- 50g coriandru tocat;
- chimen - după gust;
- sare/piper - după gust;
- paprika dulce/iute - după gust;
- 5ml ulei de măsline/o linguriță de ulei
- 100g făină de ovăz;
- 1/2 linguriță de praf de copt;
1. Adăugăm într-un blender năutul, ceapa, usturoiul, verdețurile, uleiul de măsline și condimentele. Mixăm bine pănă devine pastă.
2. Transferăm compoziția într-un bol și adăugăm praful de copt și făina de ovăz. Gustăm pentru a verifica dacă mai este nevoie de condimente.
3. Lăsăm compoziți la frigider 20-30 de minute. Formăm chifteluțele și le punem pe o tavă, pregătită în prealabil cu hartie de copt și unsă cu puțin ulei.
4. Ungem cu ulei și chifteluțele și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30-40 de minute. Le verificăm la jumătate din timp și le mai întoarcem.
Poftă bună!
Tips-uri:
- Sunt perfecte alături de sos tzatziki și humus.
- Pot fi mâncate în pite/lipii integrale, alături de legume și brânzeturi.
- Dacă nu sunteți fani coriandru, puteți adăuga mai mult pătrunjel.
- Verificați constant gustul, puteți adăuga mai multe condimente și usturoi.
Leave a comment