Reteta Crumble de mere
Mere, scortisoara si un ceai cald, deliciul perfect pentru toamna. Un crumble de mere foarte usor de facut si din care nu te vei putea opri din mancat, mai ales ca parfumeaza toata casa.
Valori nutriționale per 100g:
- 165 kcalorii;
- 18.7 gr. Carbohidrați;
- 7.35 gr. Grăsimi;
- 6 gr. Proteine;
Ingrediente:
- 1000g mere (Idared delicioase pentru plăcinte);
- 100g afine;
- 50g fulgi de ovaz;
- 100g faina de ovaz;
- 60g nuca;
- 80ml unt 65%;
- 50ml apa;
- 50ml suc de lamaie;
- 30g amidon;
- 2 cupe proteice iWhey;
- indulcitor;
- scorțișoară (dupa gust);
- nucșoară (dupa gust);
- esență de vanilie.
1. Feliem merele subtiri si le amestecam cu afinele, indulcitorul, esenta de vanilie, amidonul, condimentele pentru placinta si apa.
2. Le transferam intr-o tava incapatoare si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
3. Cat se inmoaie merele, amestecam fulgii si faina de ovaz cu scortisoara, cupele de proteina, nucile tocate si untul topit. Amestecam bine, pana se formeaza un aluat sfaramacios.
4. Scoatem merele de la cuptor si presaram pe deasupra in mod uniform aluatul sfaramacios.
5. Transferam din nou la cuptor, la 180 de grade timp de 20 de minute.
6. Este bun atat fierbinte, cat si rece.
Poftă bună!
Tips-uri:
- Puteti adauga orice fructe de padure vreti sau chiar sa le omiteti de tot.
- Puteți alege orice aroma de pudra proteica va place, aici am folosit aroma inghetata de vanilie. Daca nu vreti sa folositi pudra proteica, va trebuie sa suplimentati cu 50g faina de ovaz si indulcitor.
- Alegeti orice tip de nuca va place sau puteti sa omiteti daca sunteti alergici.
- Untul poate fi inlouit cu ulei de cocos/unt vegan, conforma valorilor nutritionale necesare.
Leave a comment