Reteta de Pui cu Orez La Tigaie
O rețetă ideală pentru iubitorii de mâncare sănătoasă și gustoasă, dar simplă de gătit. Această rețetă poate fi preparată rapid și fără prea multe eforturi, fiind potrivită pentru persoanele cu puțin timp de petrecut în bucătărie.
Ingrediente pentru 3 porții:
- 600 pulpe de pui crude
- 150 gr. orez thai
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 50 ml sos de soia (din ala light)
- 2-3 ardei iuti
- 10 ml de ulei de masline
-
Tăiem puiul cubulețe.
-
Într-un bol amestecăm puiul cu puțin ulei de măsline și condimentele după gust.
-
Într-o tigaie încinsă și unsă cu puțin ulei de măsline adăugăm morcovul taiat marunt și lăsăm la călit 2-3 minute, după care adăugăm puiul și îl lăsăm la făcut și acoperim cu un capac.
-
După ce puiul s-a pătruns adăugăm ardeiul și lăsăm toate ingredientele la foc mic pentru încă câteva minute.
5. Separat între timp fierbem orezul pe care ulterior îl adaugam peste pui.
6. Adaugam si sosul de soia si lasam la foc mic 2-3 minute
Tips-uri:
- Dacă doriți să faceți această rețetă mai puțin calorică, adăugați mai multe legume.
- Dacă doriți să faceți această rețetă mai puțin calorică, puteți schimba pulpele cu piept de pui.
Valori nutriționale pentru toată compoziția (3 portii):
- 1590 kcalorii;
- 153 gr. Carbohidrați;
- 50 gr. Grăsimi;
- 133 gr. Proteine;
Valori nutriționale pentru o porție:
- 530 kcalorii;
- 51 gr. Carbohidrați;
- 17 gr. Grăsimi;
- 45 gr. Proteine;
Pofta buna!