Reteta de Pui Curry by Angel Fitness | Surprindeti gusturile
Dacă te-ai săturat de același gust și textură uscată a pieptului de pui, poți ieși din tiparul alimentar zilnic cu o rețetă nouă și un mod inovativ de prepare a acestuia. Această rețetă are un număr relativ mic de ingrediente și poate fi realizată de oricare dintre noi, fără să fie nevoie de o experiență culinară prea vastă și un timp mediu de preparare.
Ingrediente (pentru realizarea a 4 porții):
- 800 gr. Piept de pui (negătit);
- 200 gr. Orez basmati/jasmine (nefiert);
- 50 gr. Arahide decojite crude;
- O legătură ceapă verde;
- Roșii pasate;
- Smântână de cocos de gătit;
- Mix curry (după gust);
- Mix de curry;
- Pudră paprika;
- Boia;
- Chilly;
- Ierburi de provence;
- Sare;
Mod de preparare:
- Se adaugă la fiert orezul și se condimentează cu ierburi și sare și se va lasă pentru aproximativ 20 de minute la fiert cu capacul pus;
- Se taie puiul bucățele și se adaugă 5-10 ml. ulei de măsline;
- Adăugăm puiul în tigaie la foc mare și amestecăm constant ca să nu se prindă.
- După ce a prins o culoare aurie, mutăm puiul în wok la foc mic și adăugam ingredientele necesare sosului : roșiile pasate, curry, paprika, chilly, usuturoi pudră, piper, sare, ierburi de Provence și amestecăm bine
- Adăugăm smântâna de gătit de cocos și lăsăm 5 minute la foc mic sosul.
- Verificăm orezul între timp și amestecăm în el.
- Adăugăm ingredientul final în sos, arahidele și lăsăm 2-3 minute pe foc sosul.
- Oprim atât puiul, cât și orezul și scoatem pe o farfurie puiul. Adăugăm ceapa tocată pentru gust și orezul lângă.
Valori nutriționale(per porție):
- 400 Kcalorii;
- 40 gr. Carbohidrați;
- 14 gr. Grăsimi;
- 30 gr. Proteine;
Leave a comment