Reteta de Pui Curry by Angel Fitness | Surprindeti gusturile

Reteta de Pui Curry by Angel Fitness | Surprindeti gusturile

    Dacă te-ai săturat de același gust și textură uscată a pieptului de pui, poți ieși din tiparul alimentar zilnic cu o rețetă nouă și un mod inovativ  de prepare a acestuia. Această rețetă are un număr relativ mic de ingrediente și poate fi realizată de oricare dintre noi, fără să fie nevoie de o experiență culinară prea vastă și un timp mediu de preparare.

 

   Ingrediente (pentru realizarea a 4 porții):

  • 800 gr. Piept de pui (negătit);
  • 200 gr. Orez basmati/jasmine (nefiert);
  • 50 gr. Arahide decojite crude;
  • O legătură ceapă verde;
  • Roșii pasate;
  • Smântână de cocos de gătit;
  • Mix curry (după gust);
  • Mix de curry;
  • Pudră paprika;
  • Boia;
  • Chilly;
  • Ierburi de provence;
  • Sare;

 

    Mod de preparare:

  • Se adaugă la fiert orezul și se condimentează cu ierburi și sare și se va lasă pentru aproximativ 20 de minute la fiert cu capacul pus;
  • Se taie puiul bucățele și se adaugă 5-10 ml. ulei de măsline;
  • Adăugăm puiul în tigaie la foc mare și amestecăm constant ca să nu se prindă. 
  • După ce a prins o culoare aurie, mutăm puiul în wok la foc mic și adăugam ingredientele necesare sosului : roșiile pasate, curry, paprika, chilly, usuturoi pudră, piper, sare, ierburi de Provence și amestecăm bine
  • Adăugăm smântâna de gătit de cocos și lăsăm 5 minute la foc mic sosul.
  • Verificăm orezul între timp și amestecăm în el.
  • Adăugăm ingredientul final în sos, arahidele și lăsăm 2-3 minute pe foc sosul.
  • Oprim atât puiul, cât și orezul și scoatem pe o farfurie puiul. Adăugăm ceapa tocată pentru gust și orezul lângă.

 

     Valori nutriționale(per porție):

  • 400 Kcalorii;
  • 40 gr. Carbohidrați;
  • 14 gr. Grăsimi;
  • 30 gr. Proteine; 

 

    Poftă bună! 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Acest site este protejat de hCaptcha și hCaptcha. Se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciului.