Reteta Dovlecei cu ricotta

Reteta Dovlecei cu ricotta

O cină delicioasă, ușor de făcut și perfectă de mâncat atât caldă, cât și rece.

Valori nutriționale pentru toată compoziția: 

  • 733kcalorii;
  • 32 gr. Carbohidrați;
  • 49 gr. Grăsimi;
  • 41 gr. Proteine; 
  •  

    Ingrediente:

    • 800g dovlecei/zucchini (aproximativ 4 de dimensiune medie);
    • 125g ricotta;
    • 30g parmezan;
    • 30g brânză rasă light;
    • 1 ou;
    • 150g sos de roșii;
    • 20ml ulei de măsline;
    • paprika;
    • piper;
    • sare.

    1. Tăiem dovleceii în fâșii de aproximativ 1cm. Îi ungem cu ulei și condimente pe ambele părți și transferăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 20 de minute.

    2. Cât sunt dovleceii la cuptor amestecăm, ricotta, oul, parmezanul și condimentăm după gust.

    3. Când dovleceii sunt gata, îi lăsăm puțin la răcit și împărțim în mod egal compoziția cu ricotta pe fiecare bucată și rulăm.

    4. Într-o tavă de cuptor punem 100g de sos de roșii și așezăm toate rulourile create anterior. Turnăm restul de 50g de sos de roșii pe deasupra fiecărui rulou.

    5. Presărăm brânza rasă și transferăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru alte 20-25 minute.

    Poftă bună!

    Tips-uri:

    • Puteți adăuga și spanac sau busuioc în compoziția cu brânză.

    Leave a comment

    Please note, comments must be approved before they are published

    Acest site este protejat de hCaptcha și hCaptcha. Se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciului.