Reteta Gogosi proteice
Fani gogoși? Deși nu au exact gustul celor din comerț sau celor făcute acasă în mod clasic, cu făină albă și prăjite în ulei, sunt o variantă sănătoasă. În plus, puteți folosi proteină pentru un bonus nutrițional, iar combinațiile pentru a le glazura sunt nenumărate.
Valori nutriționale per gogoasă de ~60g:
- 110 kcalorii;
- 13 gr. Carbohidrați;
- 3 gr. Grăsimi;
- 7,5 gr. Proteine;
Ingrediente:
- 100g făină de ovăz;
- 100g iaurt de 1,5%;
- 80g piure de mere;
- 1 ou;
- 1 cupă iWhey (aroma de ciocolată);
- 15g pudră de cacao;
- 1/2 plic praf de copt;
- îndulcitor;
- esență de vanilie;
- 50g quark de vanilile (Lidl).
1. Într-un bol încăpător batem bine ingredientele umede, oul, iaurtul, piureul de mere, îndulcitorul și esența de vanilie.
2. După ce am amestecat bine compoziția adăugăm făina de ovăz, pudra proteică, cacao și praful de copt. Batem bine să nu avem cocoloașe.
3. Distribuim în mod egal compoziția în forme.
4. Transferăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 10-12 minute sau până trece testul scobitorii.
5. Scoatem din cuptor și lăsăm gogoșile la răcit. Când acestea s-au răcit, le dăm prin quark pe o parte.
Poftă bună!
Tips-uri:
- Dacă nu aveți formă de gogoși, o puteți folosi pe cea de brioșe.
- Dacă vă doriți ca aluatul să fie puțin mai moale, puteți pune 50g de piure de mere și 30g unt topit, dar se vor schimba valorile nutriționale.
- Puteți alege orice aromă de quark pentru glazura gogoșilor sau puteți folosi unt de arahide, dar valorile nutriționale se vor schimba.
- Pentru a distribuit mai ușor compoziția în forme, o puteți pune într-o pungă cu zip și să tăiați un vârf.
Leave a comment